Haas, Belcika GP'sinde kullandığı yeni tabanın eskisinden iyi olup olmadığından emin değil. Haas, Belcika'da iki aracıyla puan almış olsa da, tabandaki guncellemenin başarılı olup olmadığından emin değil. Takım dordunculuk icin Renault ile mucadele ediyor ve sadece 6 puan onları ayırıyor, guncelleme onun icin cok onemli. Cuma gunu zor bir antrenman geciren Grosjean eski parcalara geri dondu, Magnussen ise yeni parcaları kullandı. Grosjean sıralamada da, yarışta da onde olsa da, takım patronu Gunther Steiner, surucu geri bildirimi ya da arac verisinde hangi versiyonun iyi olduğuna dair bir ipucu olmadığını soyledi. Steiner yarış temposunun soruya yanıt olmadığını soyledi. "Hayır, anlaşılamadı. Veriye bakmamız lazım. İkisi de yanlış değildi, hangisinin daha iyi veriye sahip olduğuna bakmamız gerekiyor." Haas cevabı hemen bulmayı umuyor, cunku bu hafta sonu İtalya yarışı var. Renault duzluk hızında sıkıntı yaşıyor ve Haas'ın kullandığı Ferrari motoru gridin en iyisi. O yuzden İtalya yarışı Haas icin Renault ile olan savaşta onemli. Steiner "Monza'nın bir fırsat olduğunu biliyorum, iyi bir fırsat mı bilmiyorum. Yarıştan sonra soylerim." "Yapılacak cok şey var ama deneyeceğiz. Renault iyi bir takım. Savaşacaklar." "Spa'da kotu bir yarış gecirdiler, biz de sezonun sonuna kadar boyle bir yarış gecirebiliriz. Monza'da guclu olabilirler, zor bir mucadele olacak." "Monza'nın bizim icin nasıl olacağını bilmiyorum. Kendi aracımızın duşuk yere basma kuvvetiyle nasıl olacağını biliyorum, diğer aracları bilmiyorum. Cumartesi gunu sonucu goreceğiz." Haas'ın guncellemesine detaylı bakışı Matt Somerfield ve Giorgio Piola yaptı: Haas guncellemeleri yeni taban uzerine odaklanmıştı, burada cok sayıda noktada değişiklik yapılmıştı. Bu etki, bargeboard'ın ayak plakasındaki kesiklerin yonunun değiştirilmesiyle başladı (beyaz ok). Bunun hemen arkasında, ayırıcı uzantısı iki ekstra tamamen cevrelenmiş ve dışa doğru acılı delikler var (kırmızı ok). Tabanın kenarına ise takım iki tane uzatılmış solungac benzeri parca ekledi, bu parca sezon başında diğer takımların kullandığı parcaya benziyor. Belcika GP sadece genel arac guncellemesi icin bir şans değildi, Haas aynı zamanda gelişim programının bir kısmını bu pistin ozelliklerine gore şekillendirme imkanını buldu. İlk sektor duşuk surtunme, ikinci ve ucuncu bolum ise yuksek yere basma gucu gerektiriyor, o yuzden fedakarlık yapmak gerekiyor. Coğu takım iki secenek icin de kanat getiriyor. Haas buraya papyon şeklinde kanat getirdi ve kanadın orta bolumu daha fazla yere basma gucu ve daha az surtunme icin daha ince, ayrıca dış kısmı denge ve yuksek yere basma gucu icin daha geniş. Bu gridin geri kalanına gore tersti, gridin geri kalanı kaşık şeklinde arka kanat kullanıyor. Bu hamle, Haas'ın genel arac dengesini duzluk hızından onde tuttuğunu gosteriyor. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Haas yeni guncellemenin calıştığından emin değil