Lewis Hamilton, Spa'daki mağlubiyete rağmen Monza'nın Mercedes'e daha fazla uymasını bekliyor. Dort kez dunya şampiyonu Lewis Hamilton, Spa’da rakibi Sebastian Vettel’in 11 saniye ardında 2. olurken, puan farkının kapanmasına engel olamadı. Spa'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İngiliz pilot, Spa’yı ve gelecek yarış Monza’yı değerlendirdi. “Spa'dan en iyi sonucla buradan ayrılmıyoruz, ancak gelecek yarış farkın bu boyutta olmayacağını umuyorum. Monza aracımıza Spa’dan daha fazla uyuyor.” “Guclu olabileceğimiz başka pistler de var. En hızlı arac olamasak da şansın yardımıyla maksimumu cıkartabileceğimiz hafta sonları da olacak.” “Almanya ve Macaristan’da bunu yaptık. Rakiplerimizin hatalarını kendi lehimize cevirerek beklenmeyen şeyler elde ettik.” “Ferrari’nin hızı beni endişelendiriyor. Bana her seferinde ‘Ferrari’nin mi yoksa Mercedes’in mi daha hızlı olduğunu duşunuyorsun?’ diye soruyorlar. Cok hızlılar ve biraz avantaja sahipler.” “Motorda cok gelişim kaydettiler. Ancak Almanya ve Macaristan’da bizden daha iyi olmalarına rağmen kazanan taraf bizdik.” “Aracımızı daha verimli hÂle getirmeye calışıyoruz. Ancak eminim ki onlar da aynısını yapıyor. Bu yuzden gelecek yarışlarda neler olabileceğini kestirmek guc." ”Bugun Ferrari’nin hızının sırlarından biri de lastik yonetimiydi. Kabarcıklanma sorunu yaşamadılar. Lastikleri oldukca iyi calıştı, bunu beklemiyorduk.” “Vettel lastikleri korumak icin bir şeyler yapmaya ihtiyac duymadı. Gaz pedalına yuklenme konusunda sorun yaşamıyordu. Lastikleri yuk altında daha iyi calıştı. Gelecek yarış lastiklerle sorun yaşamayı beklemiyoruz. Goreceğiz.” “Gelecek yarış bunun tekrarlanmayacağını umuyorum. Calışmaya devam etmeliyiz. Takıma guveniyorum. Birlikte kazanır, birlikte kaybederiz.” “Butun yarışları kazanamazsınız. Ancak gelecek 3 yarışta Ferrari, bugunku performansını sergilemeye devam edecektir.” “Bugun 7 puan kaybettim. Yaz arasından sonra puan kaybederek başlamak istemezdim, ancak bu hafta sonu icin yapabileceğimiz cok fazla bir şey yoktu. Gelecek yarışa odaklanmalı ve aractan cıkarabileceğim kadar performans cıkarmalıyım. Bugun icin daha fazla yapabileceğim bir şe yoktu.” Hamilton, Mercedes’in yavaş virajların cıkışında zaman kaybettiğini soyluyor. “Şanslıyız ki İtalya’da ilk şikan haric yavaş viraj yok. Yavaş virajlardan cıkışta kaybettiğimiz zamanın Monza’da cok fazla olmasını beklemiyoruz. Spa’da son iki ve ilk virajda cok fazla zaman kaybettim.” İngiliz pilot, daha yavaş aracla yarışmanın kendisine motivasyon sağlamadığını belirtiyor. “Bunun bana motivasyon sağladığını duşunmuyorum. Bu tarz pozisyonlarda hayatım boyunca bulundum. Cocukken go karta cok daha eski bir aracla başladım. Cok daha iyi araclara sahip olanlarla mucadele etmek zorunda kaldım.” “Aractan daha fazla performans cıkartabilir, rakiplerimin onune gecebilirim ancak yapabileceğim şeylerin bir sınırı var. Surekli olarak mucizeler yaratamam.” “Bitime hÂl 8 yarış var. Arac uzerinde calışmaya devam etmeli ve lastiklerin davranış bicimini anlamalıyız. Rakiplerimizin hala gerisindeyiz.” 4 kez dunya şampiyonu pilot, yağmurun Almanya ve Macaristan’daki galibiyetlerde onemli rol oynadığını soyluyor. “Hockenheim ve Macaristan’da yağmur olmasaydı kazanamazdım. Bugunku gibi zafer Vettel’e giderdi. Eğer dun yağmur olmasaydı muhtemelen pol pozisyonundan yarışa başlayamazdım.” “Yağmur şans yaratır, ancak ona bel bağlayamazsınız. Aracımızı daha verimli hale getirmeli ve bugunku gibi yarışlar icin şansımızı maksimize etmeliyiz.” “Monza ve Singapur’da havanın sıcak olması bekleniyor. Yağmur gorebilirsek her zaman bu beni mutlu eder. Bu zor sezon kesinlikle daha da zor bir hÂl alacak.” MOTORSPORT