Fernando Alonso, Monza oncesi yaptığı acıklamada hafta sonuyla ilgili pek de umutlu konuşmadı. Fernando Alonso, Belcika GP'de ilk turda yaşanan buyuk kazanın ardından yarış dışı kalmıştı. McLaren hafta sonu boyunca Williams'la en yavaş iki takımdan birisiydi ve Alonso sıralamalarda ancak 16. olurken, Stoffel Vandoorne son sırada yer almıştı. Monza'da daha fazla duzluk bulunuyor ve Alonso hafta sonu icin pek de umutlu değil. "Monza benim icin cok ozel bir pist ve orada oldukca iyi anılarım var. Pek cok piste kıyasla farklı bir his veriyor, belki doğasından/tarihinden veya taraftarlardan oturudur bilmiyorum." "Bu hafta sonunun bizim icin en az Spa kadar zor gececek. Sonrasında bizim icin daha iyi pistler de gelecek." "Fakat bunun oncesinde Monza aracımızın tum zayıflıklarını ortaya cıkartacak." "Yapmamız gereken tek şey olabildiğince sıkı calışmak ve aractan cıkartabileceğimiz her şeyi cıkartmak." "Gecen hafta Spa'da yaşanan kazanın ardından takımın, arka arkaya gercekleştirilecek bu yarış icin aracı toparlamaya calıştığını ve aracı hafta sonuna hazırlamak icin ellerinden geleni yaptıklarını biliyorum." "Tum bu cabaları icin onlara minnettarım ve zorlu hafta sonuna rağmen tum gucumle saldıracağım." Stoffen Vandoorne de zor bir hafta sonu bekliyor. "Doğrusu Monza, Belcika'da olduğu gibi bizim icin zor bir hafta sonu olacak. Aracımız yuksek hızlı ve duşuk downforce'lu pistlerde sorun yaşıyor. Bu da muhtemelen bu ozellikleri en cok on plana cıkartan pist." "Yine de takım her hafta sonu olduğu gibi elinden gelenin en iyisini yapabilmek icin calışmaya devam ediyor. Aracımızın sınırlarını goz onunde bulundurarak mumkun olan en iyi sonucu almaya odaklandım." Son olarak Gil de Ferran, "Herkesin gorduğu uzere gecen hafta sonu bizim icin zordu ve bundan bazı dersler cıkardık. Şimdi tum odak noktamızı İtalya GP hazırlıklarına ceviriyoruz." dedi. MOTORSPORT
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- F1/Alonso: Monza, MCL33'un tum zayıf yanlarını ortaya cıkaracak