Sauber F1 takım patronu Fred Vasseur, Stoffel Vandoorne'un gelecek yıl Hinwil merkezli takımda yarışmayacağını ve eğer Marcus Ericsson iyi bir iş yapmaya devam ederse yerini korumaya devam edeceğini soyledi. Eski ART surucusu Vandoorne'un McLaren'dan Sauber' gececeği yonunde soylentiler bulunurken, Belcikalı surucunun menajeri Alessandro Alunni Bravi (Robert Kubica'nın da menajeri) aynı zamanda İsvicreli takımın da yoneticisi. Bununla birlikte Vasseur, Vandoorne'la ilgilenmediklerini soyledi ve Motorsport.com'a "Stoffel tartışmalar arasında değil." dedi. Vasseur, gelecek yılki surucu kadrosu konusunda acele etmediklerini de ekledi. "Durust olacağım, henuz sezonun ortasındayız. Herkesin karmaşık duygular icerisinde olduğunu biliyoruz ve her ne kadar surucu piyasası gergin olsa bile, onceki yıllarla karşılaştırdığımızda karar ermek icin henuz erken. Biz sakinliğimizi koruyoruz." Bir Sauber koltuğu Ferrari/Alfa Romeo surucusu icin ayrılırken, eğer Charles Leclerc Ferrari ya da Haas'a gecerse, Antonio Giovinazzi bu koltuğa gececek. O koltuk icin son kararın 15 Ekim olduğu oğrenildi. Diğer tarafta Ericsson, Sauber'in sahibi olan İsvecli yatırım firması tarafından destekleniyor ve bundan oturu koltuğunun garanti olduğu duşunuluyor. Fakat sahipler, surucu secimi konusunda Vasseur'a sorumluluk verdiler ve takımın projesinin daha oncelikli olduğunu vurguladılar. Ericsson bu yıl gelişmeye devam ederken, gecen hafta sonu Spa'da 10. oldu ve puan almayı surdurdu. Son beş yarışta ucuncu puanını alan Ericsson hakkında konuşan Vasseur, "Marcus iyi bir iş yapıyor. Sıralama turlarında motor sorununa rağmen Charles'tan 0.1 saniye yavaştı. Yarışın başından itibaren cok guclu bir temposu vardı ve sahip olduğu strateji onundeki pilotun tam tersiydi. Bence iyi bir iş yaptı." "Koltuğunu korumanızın tek yolu iyi bir iş yapmaktır, her surucu icin bu gecerli ve Marcus bunu yapıyor." Ericsson, koltuğunu koruyabilmesi icin performansıyla Vasseur'u ikna etmek zorunda olduğunu kabul etti. "Bu cok onemli ve yılın bu doneminde kritik olacağını soyleyebilirim. Son beş yarışta ucuncu kez puan aldım ve takım arkadaşımı gectim. Bence bu, Frederic'e fark yarattığımı gosermem icin onemli bir istatistik." "Bu formu surdurmem gerekiyor cunku onumuzdeki sezon sozleşme yapabilmem icin onemli olacak. Takım surekli daha iyi hale geliyor ve koltuk icin olan rekabetin son iki sezondan daha fazla olduğunu biliyorum. Rekabetci olduğu icin pek cok surucunun buraya ilgi duyduğunu biliyorum. Puan almaya ve iyi performans gostermeye devam etmeliyim." MOTORSPORT