Cifte dunya ralli şampiyonu Marcus Gronholm, 2019'da Toyota ile WRC'ye geri donuş yapabilir. Gronholm, onumuzdeki haftalarda gelecek yılki İsvec Rallisi'nde Toyota direksiyonuna gecmesi icin Tommi Makinen'le bir goruşme gercekleştirecek. Motorsport.com'a konuşan Gronholm, "Bu yıl 50 yaşındayım ve bunu yapmak gercekten guzel olurdu. Finlandiya'da yarışmak istemem, kendi acımdan daha cok İsvec'i istiyorum." "Finlandiya'da her zaman hassas olmanız gerekiyor. İsvec'te ise rallinin tadını cıkartabilir ve eğlenebilirsiniz." "Oldukca karlı bir İsvec Rallisi harika olurdu, oyuna geri donmuş olurdum!" Gronholm, tek defaya mahsus anlaşmanın Tommi Makinen tarafından kabul gormeyebileceğini kabul etti, ancak, "Tekrar İsvec'e gitmek istiyorum, bu cok eğlenceli olurdu oyle değil mi?" diye de ekledi. Makinen, beş kez İsvec Rallisi galibi Gronholm'un planını gozden gecirdiklerini doğruladı ve duruma bakacaklarını doğruladı. Motorsport.com'a konuşan Makinen, 2018'e kıyasla gelecek yıl boyle bir seceneğin daha mumkun olacağını doğruladı ve ekledi: "Yeniden konuşacağız cunku daha fazla şasi var. Aracta Marcus gibi birini gormek harika olur, ozellikle de sevdiği rallilerden birisi olan İsvec gibi bir yerde cok hızlı olabilir." "Gecen yıl test aracımızı Harju'da kullanmıştı ve cok hızlıydı. En hızlıya cok yakındı." dedi. 2000 ve 2002 dunya şampiyonu Gronholm, 2007 yılında tam zamanlı WRC kariyerini sonlandırırken, son olarak 2010 yılında Ford ile İsvec'te tek seferlik bir suruş yapmıştı. motorsport