Michael Andretti, Fernando Alonso'nun IndyCar'da yarışmayı tercih etmesi halinde 1993'te Nigell Mansell'ın yaptığı gibi bir etki yaratabileceğini ve sporun daha fazla takipci kazanmasını sağlayabileceğini duşunuyor. Alonso, Gordon kasırgasının izin vermesi halinde carşamba gunu Andretti-Autosport-Honda kokpitinde 2018 IndyCar aracını Barber Motorsports Park pistinde test edecek. Daha once eski nesil IndyCar aracı ile Indy 500 yarışına katılan Alonso icin bu yeni bir deneyim olacak. Motorsport.com'a konuşan Andretti, "Bu harika olur. Umarım burada yarışmak ister. Henuz karar vermediğini duşunuyorum. Umarım arac icerisinde keyif alır ve burada yarışmak ister." "Onun gelmesi serimiz ve takımımız icin harika olur. Onunla tekrar calışmak isterim cunku gecen sene Indianapolis'te onunla calışmak gercekten cok eğlenceliydi." "Biz her zaman gerekli olması halinde 5. araca hazırız. Bizim icin bu konuda sorun olmaz. Ancak bakalım neler olacak? Gercekleşmesi gereken cok fazla şey var ancak umarım iyi bir şekilde sonuclanır." dedi. Andretti'nin bu acıklamaları, McLaren'ın IndyCar'a gecmesi halinde Honda yerine Chevrolet motoru kullanacağı iddialarını da yalanlıyor. Alonso'nun McLaren doneminde Honda ile sıkıntılı bir ilişkiye sahip olduğu soylense de, Andretti kendileri icin bir sorun olmadığını soyledi. Andretti, "Honda'nın Alonso ile bir sorunu yok. Bu konuda herhangi bir sorun yok." "Burada hemen hızlı olacaktır. Indianapolis'te cok rekabetciydi ve Indianapolis zor bir yarış pistidir. Orada cok iyi iş cıkardı. Acıkcası normal yarış pistlerinde de guclu olacaktır. Bu yuzden buraya gelmesi halinde doğrudan rekabetci olmaması icin bir neden goremiyorum." "Onun gelmesi Indy yarışları icin devasa bir olay olur. Mansell'in 90'ların başında geldiğinde yaşananlara cok benzer olur. Onun gelmesinin ardından Indy yarışlarına şohret geldi ve serinin buyumesine katkı sağlandı. Fernando'nun burada yarışmayı secmesi halinde benzer etkinin olacağını duşunuyorum." dedi. motorsport
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- IndyCar/Andretti: Alonso, IndyCar'da Mansell etkisi yaratabilir