Yamaha surucusu Valentino Rossi, Aragon'da sıralamalarda 2. seansa gecebilmek icin hava koridoru stratejisini uygulamaları gerektiğini soyledi. Rossi, Q1'deki ilk denemesinde ancak 5. olabildi. Daha sonra iyi bir tur zamanı icin pist ustunde başka bir pilotun hava koridoruna girme arayışına gecen Rossi, en sonunda tur iyi bir tur atabilecek zamanı bulamadı ve elendi. Rossi, bugunku yarışa 17. sıradan başlayacak. Rossi, "Q1'de biraz kafa karışıklığına neden olduk. Biraz fazla bekledim ve tur atamadım." "Ancak yine de, turu atsam bile 2 ya da 3 sıra kazanabilirdim. Ne yazık ki Q2'ye gecebilecek hıza sahip değildik." dedi. Rossi, en son 2006 Assen yarışında sakatlıktan kurtulduğu donemde boyle kotu bir sıralama sonucu almıştı. Rossi, "Gercekte, kumar oynamaya karar verdim cunku Q1'e girerken bunun zor olacağını biliyordum. Birisinin arkasında tur atmam gerekiyordu. Biraz bekledim ancak ne yazık ki cok fazla beklemiş oldum." "Ne yazık ki her antrenmanda motosikleti daha fazla hissettik, neler yapabileceğimize baktık, normal ayarlar uzerinde calıştık. Motosikletteki hislerimiz her zaman zor. Hızı iyileştiremiyoruz." "Yarışta bir şeyler yapmak zorundayız. Motosikleti farklı bir şekilde hazırlamalı ve daha iyi olmaya calışmalıyız. Puan kazanmaya calışacağım. Hedefim bu olacak." dedi. Q2'ye gecmeyi başaran takım arkadaşı Maverick Vinales de 11. sıradan oteye gecemedi. Vinales, "Q2'deki zamanım kullanılmış lastiklerleydi. Yeni lastiklere gectiğimde sensorde sorun yaşadık ve turumu tamamlayamadım." "Bu acıdan tur zamanım tam olarak gercekleri yansıtmıyor. Biraz daha ileride olabilirdim." dedi. Motorsport __________________