Ferrari'nin Formula 1 pilotu Kimi Raikkonen'in, yeni arac SF15-T hakkındaki ilk goruşleri olumlu. Kimi Riakkonen SF15-T’nin gecen yılki araca gore cok daha iyi olduğunu soyledi. Raikkonen, SF15-5 ile yaptığı iki gunluk testte 197 tur attı ve ilk gununde ikinci, ikinci gununde ise birinci oldu. Aynı zamanda 4 gunluk testlerin en hızlı zamanını da kaydeden Fin pilot, "Emin olduğumuz şey gecen yılki araca oranla cok daha iyi bir araca sahip olduğumuz. Tum paket daha iyi ve cok yonlu. Motor ve şasinin duzeldiğini duşunuyorum. Elbette bazı şeyleri geliştirmemiz gerekiyor. Yapmamız gereken bir suru iş var. Fakat iyi bir başlangıc noktasındayız” dedi. Raikkonen, SF15-5’nin hem kuru, hem de ıslak zeminde aynı olumlu performansı sergilediğini soyledi. “Cok fazla tur atmadım ancak gecen yıla gore cok daha iyi hissettim. Arac iyi davranıyor. Kuru zeminde de durum aynı” Raikkonen, testlerin uc gununu zirvede tamamlamalarına karşın bunun onemli olmadığını soyleyerek, “Cok buyuk bir anlam ifade etmiyor. Oldukca iyi bir mesafe katettik. Ve herhangi bir sorun yaşamadan işler yolunda gidiyor. Dereceler pek bir anlam ifade etmeyebilir ancak katettiğimiz mesafe oldukca iyi. Ve bunu yaparken cok fazla sorunumuz yoktu. Aractaki his oldukca iyiydi ve onemli olan da bu. Kendi calışmamıza odaklandık ve diğerlerinin ne yaptığıyla ilgilenmiyoruz. Ekibimiz tum kış boyunca iyi bir arac yapmak icin calıştı. Artık uzerinde calışabileceğimiz bir otomobilimiz var” diyerek sozlerini tamamladı. Eurosport