Lewis Hamilton yeni Mercedes W06’nın gecen seneki aractan cok farklı olmadığını ancak yeni aracların ilk seferde asla yeteri kadar etkileyici olamayacağını soyluyor. Hamilton ilk seferde attığı 91 turun ardından bugun de 117 tur tamamladı. Takım arkadaşı Rosberg de toplamda 307 tur atmıştı. Hamilton ilk testlerin ardından aracta problem gorunmese de nihai sonuc ve aracın gercek performansı icin erken yorum yapmamak gerektiğini duşunuyor. “Aracın kokpitine ilk defa gectiğinizde asla iyi olmaz cunku arac en kotu halindedir. Burada Jerez’de soğuk hava şartlarında lastikler de iyi durumda değildi. İlk seferde asla iyi olmaz. Bu boyledir. Ama sezon boyunca daha iyi olacaktır. Genel olarak arac gecen senekine cok benziyor.” Hamilton bugun pistte aracla attığı spin ile ilgili olarak da, “Pist biraz ıslaktı. O sırada oluksuz lastiklerleydim ve spin attım.” diyor. Hamilton, Raikkonen’in attığı ve kendi hızlı turundan 1.331 saniye daha hızlı olan en hızlı turla ilgili olarak ise, “Bunlara cok bakmıyorum acıkcası. Ben kendi işime odaklanıyorum. Eminim onlar diğerlerine gore farklı yakıt yukundeydiler ve kısa turlar atıyorlardı. Bizim aksimize atak durumdaydılar.” diye konuşuyor. “Paddy’nin soylediğine gore bu hafta en fazla turu attık ve bizim icin surpriz oldu. Nico iyi gunler gecirdi ve gunde 150’nin uzerinde tur attı. Ben de gunde ortalama 100 turu tamamladım. Garajdaki herkesin harcadığı efor inanılmazdı.” Trf1.net