Max Verstappen, yarışta Ferrari pilotlarının onunde kalmaya devma edebileceklerine inanıyor. Ferrari pilotları sonn bolumde başlangıcta yağmur lastiğiyle piste cıkarken, Red Bull pilotu kuru zemin lastiğiyle piste cıktı ve en iyi turunu da bu bolumde attı. Pist sonrasında ıslandı ve Ferrari suruculeri kuru zemin lastiğiyle tur atsa da Hollanadalı surucuyu gecemediler. Verstappen, ucuncu sıradan başlayacağı yarışta yerini koruyabileceğine olan inancının tam olduğunu soyledi. "Gercekci olmak gerekirse kuru zeminde Ferrari'ye yakın olabilirdik ama onları yenmek zor olurdu. Ancak ucuncu bolumde doğru kararlar aldık." "Ucunculukten oturu mutluyum, fakat taraftarlara guzel bir ucuncu bolum yaşatamadığımız icin uzgunuz. Yine de onların burada olduğunu gormek guzel." "Formula 1 hakkında cok tutkulular. Yağmur da olsa, karanlık da cokse, mekanikerler araclar uzerinde de calışsa burada oluyorlar. Bu harika." "Ucuncu başlamak beklediğim bir şey değildi. Şimdi podyum icin daha buyuk bir şansımız var. Cumartesi gunu her şey cok daha iyiydi, bugun aracta o kadar da mutlu değildim." "İlk bolumde iyi bir temele sahiptik, ikinci bolumde de fena değildi. Ucuncu bolum ise kaotik oldu. Her şey bizim icin iyi şekilde calıştı." "Eğer diğerleri bir hata yaparsa bir avantaj kazanabilirdik ki, bugun başardığımız şey buydu." "Yağmur lastiğine gecme kararını yorumlamak zor ama bu yanıltıcı bir pist. Eğer biraz bile yağmur varsa pist ıslak gorunuyor. Aslında ıslak değil ama ıslak gorunuyor. Ferrari pilotları o lastiklerle piste cıkarken, pistin cok kuru olduğunu duşundum. Bu yuzden takıma 'cocuklar, kuru zemin lastikleriyle gidiyoruz' dedim. Sonuc olarak doğru karardı, en iyisini yaptık." "Hedefimiz iyi bir başlangıc yapmak ve iyi bir stratejiye sahip olmak. Ferrari elbette hızlı ama en azından başlangıc pozisyonu bizim elimizde." Verstappen seans icerisinde motor haritalamasıyla ilgili bir sorun yaşadı "Bu devam ediyor, bununla calışmak zorundayım. Singapur'da oyle yaptım. Bu mukemmel değil, ama daha fazla şey soylemek istemiyorum. Aksi taktirde -Abiteboul ile- yeni bir drama olacak." Şampiyonluk icin savaşan Sebastian Vettel'le savaşırken dikkatli olup olmayacağı sorusuna Verstappen, "Şampiyonluk mucadelesi devam ediyor mu? Emin değilim!" yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Yarışta Ferrari'nin Onunde Kalabiliriz