Kimi Raikkonen, Ferrari'nin yağmur lastiğiyle piste cıkma kararının yanlış olduğunu soyledi ancak bazen bunun yaşanabileceğini de ekledi. Son yarışlarda istediği sonucları bir turlu alamayan Ferrari'de bu durum Japonya sıralama turlarında da devam etti. İtalyan takım hafta sonunun en hızlı ikinci takımı gibi gorunuyordu ama sıralama turlarında Ferrari yanlış lastik secimi yaptı ve sonrasında pistin ıslanmasıyla geride kaldılar. Kimi Raikkonen hataya rağmen dorduncu olurken, Sebastian Vettel dokuzuncu oldu. Raikkonen, kendi gununun nasıl gectiğini yorumladı. "Karmaşık şartlarla dolu son derece zor bir sıralama turuydu. Ucuncu bolumde yağmurun daha erken geleceğini duşunduk, bu yuzden de yağmur lastikleriyle piste cıktık." "Maalesef olmadı. Super yumuşak lastiğe gectik ancak 14. virajda ıslak bir kerbe dokundum ve biraz genişten dondum. Bu da bana zaman kaybettirdi." "Kerbler cok ıslaktı. Aslında onların ıslak olduğunu biliyordum cunku yağmur lastiğiyle onlara dokunduğumda sprey cok fazla oluyordu. Kuru zemin lastiğiyle onlara dokunca dışarı taştım." "Ucunculuk mumkundu ancak pist daha fazla ıslandı ve bir tur daha attım. Onda da neler olduğu goruldu." "Yağmurun yağıp yağmadığını gorebiliyorsunuz, ama pistin ıslak olup olmadığını goremiyorsunuz. Herkes acık şekilde kısa bir sure sonra yoğun bir yağmur geleceğini biliyordu. Bugun kararımız bu yonde oldu." "Her zaman iki farklı karar verebilirsiniz. Birisi doğru, diğeri yanlıştır. Biz yanlışı sectik. En azından tamamen felaket değildi. Bir tur atmayı başardık, hata bile olsa durum buydu." "Bugun sıralama turlarında aracın daha iyi hale geldiğini gorebiliyordum. Belki pole icin yeterince hızlı değildi ama cuma gununden daha yakın olurdu. Yine de asla bilemeyeceğiz." "Yarın yumuşak lastiklerle başlayacaklar ancak şartların nasıl olacağını goreceğiz. Elimizden geleni yapacağız ve sonucun neler getireceğini goreceğiz." "Bu pozisyon benim icin mukemmel değil, ama en azından hataya rağmen bir tur atma şansımız oldu. Ucunculuk mumkundu. Bugun her şey daha iyiydi ve uzgunum ki, bunu sonuca yansıtamadık." "Yarın yine zor olacağını biliyorum. Ancak elimizden geleni yapacağız." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen: Bugun Yanlış Strateji Sectik