Stoffel Vandoorne, McLaren'ın geride kalmasının tek acıklaması olarak aracın yeterince hızlı olmaması.McLaren'ın kotu gecen sezonu Japonya sıralama turlarında devam ederken, İngiliz ekip sıralama turlarını 18 ve 19. sırada tamamladı. Sadece Marcus Ericsson'ı gecebilen Stoffel Vandoorne, seans sonrası verdiği demecte aracın hızının daha iyi sonuclar almalarına izin vermediğini dile getirdi. "Boyle bir sıralama turlarının ardından geleceğe bakıyorum. Formula 1 aracını surduğum icin kendimi şanslı hissediyorum. Aracı surmek harika. Zaman tablosuna bakarsak tablonun en altındayız ve bu pek ic acıcı değil. Ama durum bu. Onumuzde beş yarış daha var elimden gelen her şeyi yapacağım. "Bugun olan şeyin lastiklerle ilgisi olduğuna inanmıyorum. Super yumuşak lastikle bir ilgisi yok, yeterince rekabetci değildik. Bizim icin gercekten surpriz değildi." "Tum hafta sonu rekabetci değildik ve maalesef sıralama turları bunu doğruladı. 18. ve 19. sıralardayız. Bu bizim geride olduğumuzu gosteriyor." Geriye mi gittikleri sorusuna Belcikalı pilot, "Geriye doğru gittiğimize inanmıyorum, diğerleri araclarını geliştirme konusunda daha iyi bir iş yaptı. Aynı adımı atmayı başaramadık. Formula 1'de gelişemez veya ileriye doğru adım atamazsanız sonuc olarak geriye doğru gidiyorsunuz." yanıtını verdi. Son olarak yarışla ilgili ne beklediği sorusuna, "Neler olacağını goreceğiz. Umarım yarın lastiklerin kabarcıklandığı bir yarış olur. Genellikle yarışlar bu tarz olduğu zaman iyi oluruz cunku lastik yonetiminde iyiyiz. Yine de gecişin zor olduğu pistteyiz. Umarım stratejiyle fark yaratabiliriz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Vandoorne: Aracta Performans Yok