Mercedes F1 patronu Toto Wolff Japonya GP'si oncesi Rusya'daki olayın tekrarının yaşanmaması icin takım emri goruşmesinin farklı şekilde yapılacağını soyledi. Wolff takımın acık fikirli olması ve reaksiyon vermeye hazır olması gerektiğini cunku hangi senaryonun gercekleşeceğini onceden ongormenin cok mumkun olmadığını soyledi. Hamilton ve Bottas Suzuka'da ilk cizgiyi paylaşıyor ve startta birbirlerine cok yakın olacaklar. Wolff takımın konuyu ele alışında değişiklik olduğunu soyledi. "Yaklaşımımız değişti cunku yeni şeyler oğreniyoruz." "Sochi'de pazar sabahı olan konuşmamız iyiydi ama Verstappen, Sebastian ve Lewis'in durumunu ongorememiştik." "Yarınki goruşme farklı olacak. Kotu karar da olsa o kararı alacak alan bırakılacak." Wolff Rusya'da durumun acık olmadığını, bu yuzden Bottas'ın takım emrine sinirlendiğini soyledi. "Yuzde yuz net olmayarak hata yaptım. Yarışcı ve soğukkanlı gercekci Wolff arasında bolunmuş durumdayım." "Yarışın sonucuyla ilgili Valtteri bir, Lewis iki ve Sebastian ucuncu olsa Sebastian'dan uc puan fazla alacaktık." "Yarışta ise ikinci sırayı Sebastian'a kaptırma riskiyle karşı karşıyaydık, o yuzden fikrimi değiştirdim." "O andan beri akıllı insanlarla durumu yeniden değerlendirdik ve yaklaşımımızı değiştirdik." "Yarın icin opsiyonlarımı acık tutup yarışın nasıl gittiğine bakacağım. Sochi'de yaptığım gibi her şeyi duşunduğumden emin olmak istiyorum cunku gecen sefer planımız rakibimiz tarafından bozulmuştu. Wolff Hamilton 50 puan onde olsa ve Japonya'dan sonra sadece 4 yarış kalsa da Bottas'ın Hamilton'dan puan almasına izin vermeyeceklerini soyledi. 2007'de iki yarış kala Lewis bugunun puanıyla 45 puan ondeydi ve şampiyonluğu kaybetti. Kim boyle bir şeyi duşunebilirdi ki? "Yarış pazar gunu oluyor ve en hızlı aracın kazanmasının garantisi yok." "Yaz aylarında bir noktada en hızlı arac değilken galibiyetler kazandık. Rahatlamak istemiyorum cunku bir yarış dışı kalma ve bir kotu yarışla butun avantajı kaybedebiliriz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mercedes, Suzuka'da Farklı Bir Takım Planı Uygulayacak