Max Verstappen, yarış icerisindeki temaslardan oturu Kimi Raikkonen ve Sebastian Vettel''i sucladı. Max Verstappen, yarışın ilk turlarında Kimi Raikkonen'in de baskısıyla son virajda pist dışına taşmış ancak piste donmeye calışırken Raikkonen'in ustune doğru gitmişti. İkili arasında temas yaşandı ve Red Bull surucusune beş saniye zaman cezası geldi. Sonrasında Sebastian Vettel, Red Bull pilotuna atak yaptı ancak ikili temas yaşarken Vettel spin atıp gerilere duştu. Bu olaya herhangi bir ceza cıkmadı. "Bugun Bottas'ın onun gecme şansımız gercekten yoktu. Denedik fakat mumkun değildi. Aracın tabanındaki buyuk hasarı goz onune alırsak bence harika bir yarış cıkarttı." "Başlangıcta super yumuşak lastiklerle suruş yapıyordu ve hızlı gitmek gercekten zordu. Ama yumuşak lastiğe gectikten sonra durum daha iyi hale geldi. Bu cok iyi calıştı." "Yarışın sonunda, bu hasara rağmen aracla harika bir tempoda devam edebildim. Genel olarak aractan son derece memnundum." "Kimi'yle olan olaya gelirsen, virajda yavaşladım ancak donemedim. Sonrasında piste guvenlik şekilde donebilmek icin elimden gelen her şeyi yaptım, sanırım başardım da." "Hızlı değildim ama Kimi viraj cıkışında yanlış taraftaydı, ben donene kadar bekleyebilirdi ama o yapmadı. Temas yaşandı." "Boyle bir olaya beş saniyelik ceza verilmesini, yani ceza verilmesini gulunc buluyorum. Yine de telafi etmeyi başardık, o yuzden son yok." "Sonrasında pit stoptan once Sebastian Vettel'le temas yaşadık. Ona yer bıraktım ama orada geciş yapmak imkansızdır. Doğrudan ustume doğru geldi. Carpıştık." "Yine de bugun podyumdayız ve bu harika!" Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Raikkonen ve Vettel Yanlış Yerde Beni Gecmeye Calıştılar