Ferrari pilotu Sebastian Vettel, Verstappen'in temas ettikleri olayda kendisine yeterli boşluğu bırakmadığını soyledi. Vettel puan almasının teselli olmadığını soylerken, Verstappen'in ceza aldığını bildiğini belirtti. "Onu gecmek icin zorluyordum ama cok caresiz de değildim. Cezası olduğunu biliyordum ama daha hızlı olduğumuzu da biliyordum." "Duzlukte bataryasını dolduruyordu ve ona yaklaşıyordum. Onceki virajdan iyi cıkmıştım. Guvenlik aracı da yardımcı olmuştu." "Orada boşluk vardı ama beni gorur gormez savunma yaptı. Bense ic taraftaydım." "O, birisi ona yaklaştığında zorlamaması gereken yerde zorluyor." "Kimi'ye bakın. Verstappen pist dışına cıkmıştı, Kimi surmeye devam etseydi kaza yapacaklardı. Oteki surucu yol vermek zorunda değil. Hepimiz yarışıyoruz ve yarış uzun. Benim icin orada boşluk vardı, oteki turlu atak yapmazdım." "Griddeki diğer isimleri bazen yakınlaşsak da gecmeyi başardım. Her zaman boşluk bırakmanız lazım, orada boşluk yoktu ve carpıştık." Vettel, atağından pişman olmadığını soyledi. "Ona atak yapmak icin iki kere duşunmeyeceğim. Sonunda hepimiz yarışıyoruz. Bu yarışın bir parcası ve pişman değilim. Orada boşluk gordum, o bataryasını doldururken ben gucu acmıştım. Daha fazla hızım vardı ve virajı alabilecektim. O bana yeterli boşluk bırakmadı ve temas ettik." Vettel takımın icinde bulunduğu ruh halinden de bahsetti. "Cok zorlu bir durum. Garaja girince herkes heyecanlıydı. Cok kolay değildi ama takımdaki bağlılık ve adanmışlık devam ediyor. İşimizin zor olduğunu biliyorum ama kaybedecek neyimiz var ki?" "Zorlamaya devam edip aractan maksimumu cıkartacağız. Oğreneceğimiz şeyler var. Onumuzdeki yarışlarda savaşmayı surdureceğiz." Gunluk Gazeteler