Fernando Alonso komiserlere ateş puskurdu ve Japonya GP'sinde kendisine verilen cezanın Formula 1'in cezalar konusunda ne kadar kotu olduğunun gostergesi olduğunu soyledi. Alonso son şikanda Stroll tarafından cime itildikten sonra pisti kesip avantaj sağladığı icin 5 saniye zaman cezasına carptırılmıştı. Komiserler aynı olayda Stroll'u da temas edip McLaren'i pist dışına ittiği icin hatalı bulup ona da 5 saniye cezası verdiler. İspanyol pilot bir ceza puanı alırken, Alonso'dan olay icin ozur dileyen Stroll iki ceza puanı aldı. Yarışı 14. tamamlayan Alonso cezasına anlam veremediğini ve bunun F1'in cezalar konusundaki tutarsızlığını gosterdiğini soyledi. "Diğer surucu ozur diledi. Kararı anlamak cok zor. Bu F1'in ne kadar kotu durumda olduğunu gosteriyor." Alonso F1'in hangi anlamda kotu olduğu sorusuna "Karar verme ve rastgele iş yapma konusunda." "Son virajda dış tarafta fren yapıyorum, ondeki isim beni gormuyor, pist dışına cıktığım icin gelip benden ozur diliyor ve ben ceza alıyorum. Cok utanc verici bir durum." İki kez dunya şampiyonu pilot olay icin Stroll'u suclamadı. "O beni gormedi. Gorup cime itseydi başka olurdu ama yarışta boyle talihsizlikler yaşanıyor." "Fazla değişen bir şey olmadı. 14. olmak yerine belki 12. olacaktım." Gunluk Gazeteler