Romain Grosjean Japonya GP'sini aracında cıkan yangın sebebiyle telemetre bilgisi elde edemeden tamamladı Grosjean yangına ve Gunther Steiner'in arka suspansiyonun hareket etmesinden kaynaklandığını belirttiği suruş problemine rağmen Suzuka'da sekizinci olmayı başardı. Steiner Haas'ın Grosjean'ın problemi anlamasına yardım edemediğini cunku aractan veri alamadıklarını soyledi. "Neden bozulduğunu bilmiyorum cunku başlangıctan itibaren telemetri verisi alamadık." "Lastik sıcaklığını anlayamıyorduk cunku sanırım yağdan dolayı yangın cıktı ve o yangın butun kabloları yaktı." "Sıcaklık, lastik basıncı gibi şeyler hakkında bilgimiz yoktu." "Grosjean duzlukte aracın bir tarafa cektiğini soylediğinde hangi tarafı kastettiğini bilmiyordum. Onun Magnussen'in kazasıyla pist ustune yayılan parcalardan dolayı lastik patlattığını duşunduk ama patlatmamıştı ve yola devam edebildik." "Yarış hic kolay değildi. Olduğundan cok daha kolay gorundu." "Onun lastiklerinin ne kadar sıcak olduğunu hic bilemedik. Bunu bilmenin ne kadar onemli olduğunun herkes farkında. O yuzden zorlanıyorduk." Grosjean Sanal Guvenlik Aracı periyodu sonrası yedinciliği Sergio Perez'e kaptırdı ve Force India'nın farkı nasıl kapattığını anlamadığını soyledi. Ancak Steiner illegal bir şeyin yaşandığına inanmıyor. "Perez'in yaptığı şey yanlış değildi. Bazen mini sektorler nedeniyle Sanal Guvenlik Aracı periyotlarında daha iyi ya da daha kotu pozisyonda olabiliyorsunuz." "O ve lastikleri orada iyiydiler, viraj cıkışında daha iyi cekişe sahipti ve şikanda Grosjean'ı gecmeyi başardı." Magnussen kazası nedeniyle yarış dışı kalsa da, Grosjean sekizinci olunca takımlar şampiyonluğunda Haas Renault ile farkı 8'e indirdi. Steiner "Sorunların ardından puanlarla buradan ayrılmak guzel." "İlk turda yangın cıkınca genelde cok hoş şeyler olmaz." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Yangın Grosjean'a Telemetri Verisine Mal Oldu