Brendon Hartley, aldığı kotu startın tum yarışını mahvettiğini soyledi. Brendon Hartley sıralama turlarında guclu bir performans ortaya koymuş ve attığı guclu turlarla birlikte yarışa altıncı sıradan başlama hakkı elde etmişti. Ancak aynı performansı yarışta gosteremedi ve ozellikle ilk turdaki kotu performansının ardından gerilere duştu. Yarışı puansız tamamlayan Toro Rosso pilotu, kotu sonucu ilk turdaki kotu performansına bağladı. "Toro Rosso'daki herkes icin hayal kırıklığıyla dolu bir gundu. Altıncı ve yedinci sıradan başlıyorduk. Her iki aracla da puan almak icin piste cıktık." "Start gercekten berbattı. Cekiş gercekten cok zayıftı, lastiklerim surekli patinaja kaldılar." "İkinci viraj oncesinde birkac sıra kaybettim. Şahsen başlangıcta yaptıklarımın kotu olduğunu duşunmuyorum, bu yuzden neler olduğunu kontrol etmemiz şart." "Sonrasında arka lastiklerim aşırı ısınmaya başladı. Burada lastikler cok hassas ve ilk bolumumu cok fazla etkiledi. Onları doğru aralığa soktuğum zaman derecelerimiz biraz daha rekabetci hale gelmeye başladı. Biraz daha uzun sure devam edebilirdim." "Fakat pite girdik ve iki Williams'ı arkasında dondum. Lance Stroll'u gecmem cok fazla zamanımı aldı. Sirotkin'i iyi bir atakla gectim, ama bu kez de Marcus Ericsson'ın arkasında sıkışıp kaldım." Hartley, cekiş sorununun ikinci bolumde yeniden ortaya cıktığını soyluyor. "Hızlıydım ancak cekiş sorunlarından oturu geciş yapamıyordum. Sonunda lastiklerim kabarcıklanmaya başladı. Diğer araclarda da aynı şey olduğunu duşunuyorum. Gercekten zordu." "Tum yıl boyunca lastikleri calıştırmada iyiydik ama bu yarışta her şey tam tersiydi. Her iki aracta da kabarcıklanma vardı. Neler olduğunu anlamamız gerekiyor." "Cumartesi, umit verici gunden sonra bugun istediğimiz sonucu alamamak hayal kırıklığı yaratıyor." Gunluk Gazeteler