Eski F1 dunya şampiyonu Mika Hakkinen, Kimi Raikonen'le yaşadığı temasta hatalı olan tarafın Max Verstappen olduğunu soyledi. Max Verstappen, son viraj oncesinde aracının kontorlunu kaybedip pist dışına cıkmış ve piste geri donerken Kimi Raikkonen'e carpmıştı. Bundan oturu kendisine beş saniye zaman cezası verildi ancak Verstappen bunun yanlış olduğunu duşunuyorud. Hollandalı pilot yarışın ardından verdiği demecte şoyle konuşmuştu: "Kimi'yle olan olaya gelirsen, virajda yavaşladım ancak donemedim. Sonrasında piste guvenlik şekilde donebilmek icin elimden gelen her şeyi yaptım, sanırım başardım da." "Hızlı değildim ama Kimi viraj cıkışında yanlış taraftaydı, ben donene kadar bekleyebilirdi ama o yapmadı. Temas yaşandı." Fakat 1998 ve 1999 dunya şampiyonu Mika Hakkinen, Raikkonen'e olan hamlesinden oturu de Verstappen'i eleştirdi. "Doğrusu Verstappen, pistten cıkmasına yol acan bir hata yaptı. Sonrasında piste geri donduğunde Kimi ile temas yaşadı." "Bu yuzden kendisinden başka kimseyi suclayamaz. Eğer aracınız pist dışına cıkıyorsa, o zaman bu kendinizden başka kimsenin hatası değildir. " "Kendi hatanızdan oturu rakiplerinizi suclayamazsınız. Her şey ortada." Eski F1 dunya şampiyonu Jacques Villeneuve de Verstappen'i suclu buldu. "Olaya bakarsak, Max'in Kimi ile yaşadığı olay, Sebastian'la yaşadığından tamamen farklıydı." "Burada cezayı hak eden taraf Verstappen'di. Ona carptı ve onun yarışını mahvetti. Beş saniye bana gore yeterli değildi." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hakkinen: Verstappen, Raikkonen Temasından Oturu Kendisini Suclamalı