Bıcakcıoğlu, yaptığı acıklamada, kucuk yaşlardan itibaren otomobillere merak duyduğunu ve ailesinin kendisine bu konuda her zaman destek vermesiyle yarışlara katılmaya başladığını anlattı. Okculuk, binicilik ve voleybol gibi spor dallarıyla da ilgilenmesinin ardından henuz 18 yaşındayken otomobil yarışı eğitimi almaya başlayan Bıcakcıoğlu, "Motor sporları kariyerimde pist tırmanma ve otokros disiplinin ardından ralliye gectim" dedi. Turkiye Ralli Şampiyonası'nın son iki yılında kadınlar birincisi Bıcakcıoğlu, formda kalmak icin yoğun bir calışma programıyla yarışlara hazırlandığını vurguladı. Bıcakcıoğlu, "Haftanın 3 gunu antrenmanım var. Pilates ve 'crossfit' yapıyorum. Ayda bir veya iki kez yarış otomobilimle antrenmana cıkıyorum" diye konuştu. - "Ralli, erkek egemen bir spor" Kadın rallici olarak yarışmanın ceşitli zorlukları olduğuna dikkati ceken 24 yaşındaki sporcu, "İnsanlar, erkek egemen bir sporda kadınların olduğunu gorunce ve hatta başarılar kazandığa tanık olunca haliyle cok şaşırıyor" ifadesini kullandı. Olumlu ve olumsuz bircok eleştiri aldığını ve bu duruma alıştığını belirten Bıcakcıoğlu, "Onemli olan eleştirileri kendinizi olumlu yonde geliştirmeye teşvik ederek değerlendirebilmek. Bunu yapmaya calışıyorum" şeklinde devam etti. - "Trafik kurallarına uyarım" Turkiye'de her yıl binlerce kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini belirten Simin Bıcakcıoğlu, "Trafikte herkesin her an her şeyi yapabileceğini duşunerek aracımı daha dikkatli kullanıyorum ve kurallara uyarak hareket ediyorum. Trafikte hız yapmak, hem kendinizin hem de tanımadığınız masum insanların canını tehlikeye atmaktan başka bir şey değil" dedi. Genellikle erkek suruculerden trafikte yarış teklifleri aldığını belirten kadın pilot, "Ozellikle sosyal medya aracılığıyla boyle teklifler alıyorum ve onları pistlere ve etaplara davet ediyorum. Eğitim alarak lisanslı surucu olmak ve diğer pilotlarla rekabet etmek, bu işi kendi spor disiplini icerisinde yapmak ise cok daha guzel bir duygu" değerlendirmesinde bulundu. Ozel bir universitesinin İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat Bolumu'nden 2012 yılında mezun olan Bıcakcıoğlu, rallinin yanı sıra binicilik gibi farklı spor dallarıyla da uğraştığını belirterek, "Lojistik şirketimiz var ve orada yoneticilik yapıyorum. Ayrıca bir otomobil dergisinde de yeni modellerin suruş izlenimlerini okuyucularımızla paylaşıyorum" diye konuştu. Ajansspor __________________