Formula Renault 3.5 şampiyonu Carlos Sainz Jr. Salı gunu gercekleştirilen sezon sonu testlerinin Formula 1'i hak ettiğini gostermek icin buyuk bir fırsat olduğunu duşunuyor. Genc İspanyol pilot bu sezon FR3.5'i kazanan ilk Red Bull akademi pilotu oldu. Ancak Red Bull takımı Formula 3'te yarışan Max Verstappen'den yana secimini kullanmış ve genc Hollandalıya Toro Rosso takımında Formula 1 şansı kazandırmıştı. Carlos Sainz Jr. ise Toro Rosso pilotu Jean-Eric Vergne ve FR3.5 ikincisi Pierre Gasly ile Formula 1 koltuğu icin yarışmıştı. Salı gunu yapılan testlerin ardından Yas Marina pistinde medyaya konuşan Sainz, gelecek yıllar icin Red Bull'un dikkatini cekebilmek adına onemli bir sınav gercekleştirdiğini belirtti. "Gelecek hakkında cok fazla bilgi duymuyorum. Sadece onların vereceği kararı bekliyorum." "Onların doğru karar vereceğinden eminim, tabii ki secimlerini benden yana kullanmalarını istiyorum." "Testlerin ardından beni daha iyi tanıdıklarını duşunuyorum ve şimdi beni duşunebilirler. Mutluyum ve iyi bir iş başardığımı duşunuyorum. Hic hata yapmadım ve bu ana hedefimizdi." dedi. Sainz ayrıca gercek hızını sergileyebilmek icin cok erken olduğunu soyledi. "Testleri asla bilemezsiniz. Bu seneki araclarda bazı şeyleri değiştirerek 3-4 saniyelik farklar yakalayabilirsiniz." "Her şey performansı etkileyebilir, bu yuzden sonucları almak icin takımı bekleyeceğim ve sonra bu sonuclar kontrol edilecektir." "Test programında herhangi bir sorun olmadı. Oldukca kapsamlı bir program oldu. Sabah bazı aerodinamik kontroller yapıldı ve bunları oğleden sonra kullandık." "Araca alışabilmek adına ideal bir plan olduğunu duşunuyorum ve bana bu şansı verdikleri icin Red Bull'a minnettarım." dedi. turkiyef1 __________________