Williams’da test pilotu Felipe Nasr’ın Sauber ile anlaşmasının ardından takım, gelecek sezon icin test pilotluğuna Susie Wolff’un getirildiğini acıkladı. Takımın resmi test pilotu Felipe Nasr, gelecek sezonda Sauber takımının yarış koltuğunda yerini alacak. Test pilotluğunda boşalan koltuğa Susie Wolff getirildi. Susie Wolff, 2014 sezonunda, Silverstone ve Hockenheim’da antrenman turlarına katılmıştı. Wolff ile yapılan yeni sozleşme ile birlikte, simulator testlerinin yanı sıra, sezon icerisindeki tum yarışların Cuma antrenmanlarında piste cıkacak. Konu ile ilgili olarak acıklama yapan Wolff; "Benim icin doğru yonde atılmış bir adım olduğunu duşunuyorum." dedi. "Williams, benim doğru yonde ilerlememi sağlıyor. Konsantrasyonumu artırmalıyım. Takım olarak bu sezon iyi bir ivmelenme kaydettik ve bu gelecek sezona olumlu yansıyacaktır." Takım yetkilisi Clarie Williams, Wolff sayesinde aractan kazanılacak olan geri bildirimlerin, aracın teknik kapasitesini buyuk olcude etkileyeceğini belirtti. "Susie, cok iyi teknik bilgilere sahip ve kendisini gelecek sezon icin daha buyuk bir goreve dahil edeceğiz. Simulatorde ve yolda kazanılan geri bildirimlerin teknik ekibe anlatılması ve buna bağlı olarak arac performansının artırılması cok onemli." "Kendisi 2012 yılının Nisan ayında bize katıldığı gunden bu yana super bir ilerleme kaydetti. Biz de takım olarak direksiyondaki rolunun artırılmasına karar verdik. Susie bunu başarabilecek bir pilot." Williams takımının yarış suruculeri Valtteri Bottas ve Felipe Massa’nın takımdaki yerlerini koruması bekleniyor.
F1Turkiye __________________