Pierre Gasly, Honda'nun ucuncu versiyon motorunu test etmek icin daha fazla zaman istediğini soyledi. Gasly: Honda guncellemesinin devamı gelecek Pierre Gasly, Honda'nun ucuncu versiyon motorunu test etmek icin daha fazla zaman istediğini soyledi. "İkinci antrenmanda kısa veya uzun suruşler yapmadım. Motoru istediğimiz kadar zorlayamadık. Ucuncu antrenmanda da ikinci antrenmanda bulabileceğimiz bazı sorunlarla karşılaştık. Sıralamada yaptığımız ayarları da ucuncu antrenmanda yapabilirdik." "Sıralama icin daha iyi hazırlanmamız gerekiyordu, bazı ertelemeler yuzunden olmadı. Temiz bir hafta sonu geciremedik ve bu yuzden sıralama ile yarışta sıkıntı yaşadık." Gasly'nin motor ayarları yarıştan once değiştirilmek istedi cunku hem guc hem de dayanıklılıkta problemler yaşanıyordu. Gasly'ye gore once onlara izin verildi, sonra yarıştan hemen once değişiklikler geri alındı. Gasly "En iyi kalibrasyona sahip değildim. Gucu ve dayanıklılığı etkiliyordu o yuzden yarış icin endişeliydim." "Bunu değiştirip değiştiremeyeceğimizi sordum, once kabul ettiler, sonra değişiklikleri geri aldılar. Dunku az guce sahip ayara geri dondum." Bu Gasly'nin guncellemeden tam manasıyla faydalanmasını engelledi. "Yeni bir şey o yuzden nasıl calıştığını anlamamız gerekiyor. Onlar guncellemeyi cok erken getirdiler, dynoda biraz daha test yapsalardı iyi olabilirdi. Boylece 0.2-0.3 saniye kazanıp Grosjean'a daha yakın olabilirdim." "İyi gorunuyor. İlk adım olarak oldukca guzel ve potansiyel var." Gasly yarışla ilgili de konuştu. "Yarış 53 tur yerine 27 tur olsaydı cok iyi olacaktı. İyi bir start alıp Hartley'i gectim. Başta super yumuşak lastiklerle iyiydim ama cok gec pit stop yaptık. Yumuşak lastikleri takıp birkac ismi gectim ama sonra arka lastiklerden sorun yaşadım." "Bitime 20 tur kala vibrasyon yaşamaya başladım. Durum gittikce kotuye gitti ve son turlarda onumde ne olduğunu goremez hale gelmiştim." "Force India'ları gecebilirdim. İlk bolumde onların onundeydim, yanlış karar verip gec pite girince arkaya duştum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly: Honda Guncellemesinin Devamı Gelecek