Lewis Hamilton 2018'de Mercedes ve kendisinin Ferrari'ye başarılı şekilde baskı uyguladıklarını soyledi. Hamilton son dort yarışı kazanarak Vettel'in 67 puan onune gecti ve onumuzdeki Amerika GP'sinde şampiyonluğunu ilan edebilir. Vettel’in şansı Almanya, İtalya ve Japonya'da yaptığı hatalar ve Ferrari'nin stratejik hataları nedeniyle azaldı. Hamilton “Biz onlar ustunde başarıyla baskı kurduk. Rakipler arasında boyle şeyler oluyor." “Hala cok iyi performans gosterseler de her zaman iyi olmaları mumkun değil." “Psikolojik bir savaş icindeyiz. Herkes yuzde 100 performans gosterdi ve kritik anlarda başarılı olduk." dedi. Hamilton Vettel'in sezonun ilk yarısındaki avantajını son yedi yarışın altısını kazanarak lehine cevirmeyi başardı. Hamilton Mercedes'in artan performansından da yararlansa da, kendisinin hareketleri de bu başarıda anahtar rol oynadı. Mercedes'in takım emri sayesinde Rusya'da galip gelen Hamilton Kanada'dan beri Bottas'ın onunde yer alıyor. Hamilton İtalya ve Rusya'da tampon tampona mucadelede Vettel'i gecmeyi başardı. “Performansımdan gurur duyuyorum, planımıza sadık kaldık ve gucumuzu gostermeyi başardık." “Muhendislerime 'En iyi performansınızı gosterdiğinizi hissetmenizi umuyorum.' dedim. Cunku bunun farkında olmamız gerekiyor." “Cunku surekli yarışıp fabrikaya donup diğer yarışa geciyoruz. Geriye cekilip başardığımız şeyleri gorup kendimizle gurur duymaya zaman olmuyor." “Maraton gibi bir şey, koşarken sizden daha fazla dayanıklılığa sahip olanlarla aynı seviyede kalmaya calışıyorsunuz." “Bu sene dayanıklılığımız daha fazla ve bu iyi bir şey." Gunluk Gazeteler