Japonya'da yarışı 16 ve 17. sıralarda tamamlayabilen Williams pilotları yarış sonucundan memnun değil. Yarışı 16. bitiren Sergey Sirotkin "Zor bir yarış oldu. Stratejimizi iki pit stop stratejisine cevirmek zorunda kaldık, bu en hızlısı gibi gorunuyordu. Ancak trafik ve pist uzerinde yaşanan diğer şeylerden dolayı stratejiyi tam manasıyla uygulayamadık." "Pist ustunde pozisyon kazanmayı başardık ama yine de istediğimiz yerde değildik. Bizim durumumuzda kimse daha iyisini yapamazdı, o yuzden cocukların cabalarından gurur duyuyorum." dedi. Yarışı 17. sırada bitiren Williams'ın diğer surucusu Lance Stroll, Fernando Alonso ile yaşadığı hadiseyi anlattı. "130R'nin dışından dondum, cime cıktım ve yarış cizgisine geri geldim. Temas yaşadık ve o pisti kesmek zorunda kaldı. İkimiz de ceza aldık." "İlk turda işler kızışınca olabilen bir yarış kazasıydı. Onun yanına gidip onu bilerek itmediğimi soyledim. Ondan sonra yarış oldukca kotuleşti. Hicbir şey istediğimiz gibi gitmedi, gercekten kotuydu." Baş teknik şef Paddy Lowe ise yarıştan hayal kırıklığıyla ayrılmış. "Tempomuz vardı ve grid pozisyonuna sahiptik ama başaramadık ve istediğimiz sonucu elde edemedik." "İki arac da yarışı bitirdi, yani dayanıklılığımız iyiydi. Lance 16. virajdaki olaydan dolayı ceza aldı ve uzun sure gitmesi gereken ikinci bolumde lastiklerinin birinde yanık bolge oluşturdu, o yuzden fırsatı kacırdı." "Sergey ise ilk turlarda fazla yer kaybetti. Bu yuzden erken pit stop yaparak kumar oynadık, ancak bircok sebepten dolayı o taktik işe yaramadı ve o yuzden ikinci bir pit stop yapmak zorunda kaldık."