Stoffel Vandoorne, zorlu gecen son iki yılın ardından Formula 1'den ayrılıp Formula E'ye gecmeye hazırlanırken, doğru ortama sahip olması halinde F1'e doneceğini soyledi. Jenson Button'ın yerine buyuk umutlarla McLaren'a katılan Stoffel Vandoorne, son iki sezonda beklentilerin cok altına kaldı ve kariyeri boyunca cıktığı yarışların neredeyse tamamında Fernando Alonso'nun gerisinde kaldı. Bu yılki 17 sıralama turlarının tamamında Alonso'ya mağlup olan Vandoorne, sezon sonunda koltuğunu kaybedecek ve yerini Lando Norris alacak. Vandoorne'un Mercedes'le goruşme halinde olduğu biliniyor ve Belcikalı pilotun Mercedes'in partneri HWA ile Formula E'ye gecmeye hazırlandığı ifade ediliyor. Acıklamanın onumuzdeki hafta yapılacağı yonunde ceşitli iddialar bulunurken, Vandoorne temiz havanın kendisine iyi geleceğini soyledi. "Her şeye baştan başlamam gerekiyor, değişim benim icin iyi olacak. McLaren'da gecirdiğim son iki sezon gercekten cok zordu." "McLaren'ın tarihine bakarsak bana gore takım tarihinin en kotu yıllarını geciriyoruz. Elbette bu bana yardımcı olmuyor." "Yapabileceğim cok şey yok, Formula 1'le irtibat halinde kalmayı ya da boyle bir şey yapmayı deneyeceğim. Tam olarak nasıl olacak onu da bilmiyorum." "Eğer yeniden Formula 1'de yarışma şansım varsa, ne pahasına olursa olsun donmek istemiyorum. Doğru atmosferde bunu yapmak istiyorum." "Bunun ne kadar onemli olduğunu goruyoruz." Vandoorne cıktığı 37 yarışın 8'inde yarış dışı kalırken, toplamda 22 puan topladı ve yarış başına ortalama %0.59 puan ortalamasına sahip. Gunluk Gazeteler