Cal Crutchlow Tayland GP'sinde yedinci olmasının sebebinin Honda motosikletini yanlış surmesi olduğunu soyledi. LCR surucusu yedincilikten oteye gidemedi. Britanyalı isim bunun kendi hatası olduğunu, suruş stilini değiştirerek lastik korumaya calıştığını soyledi. Crutchlow bunun lastiğin orta kısmını yok ettiğini ve yarışın ikinci kısmında rakiplerine karşı savunma yapamadığını soyledi. "Startta mukemmel bir yol tutuşum vardı, onların arkasındayken lastikleri korumaya calışıyordum." "Arka lastik 15 turdan sonra tamamen bitti, savaşamadım." "Arka lastiği korumaya calışarak aslında onu yok ettim. Lastiğin ortası hep sorun oldu." "Motosikleti yanlış surdum, sıkıntı oydu." Crutchlow lastiği aşındıktan sonra sona ulaşıp bağımsız surucu şampiyonası puanlarına odaklandığını soyledi. 9. sıradaki Danilo Petrucci'yi gecerek onun iki puan onune gecmiş oldu. "Zarco gelip gecince yarışı bitirmem gerektiğini anladım. Eğer cok zorlasaydım yarışı tamamlayamayacaktım." "Normalde yarış başında dolu depoyla zorlanırız. Yarışın sonunda ise guclu oluyorduk ama arka lastik yuzunden bu mumkun olmadı." Gunluk Gazeteler