Jacques Villeneuve, Kevin Magnussen'in hamlelerinin cok tehlikeli olduğunu soyledi ve Danimarkalı pilotu sert şekilde eleştirdi. Haas pilotu son donemde olduğu gibi bu yıl da yaptığı sert savunmalarla dikkat cekiyor ve bunun son orneği Japonya'da yaşandı. Genc pilot, Sauber pilotu Charles Leclerc'in sağa doğru yoneldiği esnada aracını o tarafa yonlendirmiş ve Leclerc duramayıp kendisine carpmıştı. Bu olaya herhangi bir ceza cıkmazken Sauber tarafı bu karara buyuk tepki gosterdiler. Son olarak eski F1 şampiyonu Jacques Villeneuve, Magnussen'i eleştiren isimlere katıldı ve Tom Kristensen'i işaret etti. "Magnussen ve FIA, Japonya GP'nin en kotusuydu. FIA diyorum cunku F1 tarihinin en tehlikeli pilotu olan bu cılgın adama ceza vermediler. Ceza almadı cunku hakemlerden birisi tıpkı Magnussen gibi Danimarkalı olan Tom Kristensen'di" Villeneuve, harekete gecilmediği taktirde birisinin olumcul bir kaza yapmasından korkuyor. "Bunlar Formula 1'de gorulmemesi gereken şeyler. Sorun şu ki, birisi olene kadar bu cirkin şeyleri yapabileceklerini duşunen gencler icin ornek teşkil etti." "Bu bir sporcuya yakışmıyor. Akıllıca değil. Adeta bu bir suc gibi. Hic bu kadar kirli ve tehlikeli bir şey gormedim." "Diğer tarafta FIA, Halo ile ilgili guvenlik kuralları getirirken, bu tarz sacma sapan bir harekete ceza vermiyor." "Ona karşı yarışmadığım icin mutluyum cunku yarışıyor olsam ona carpardım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Villeneuve: Magnussen'le Yarışıyor Olsam Ona Carpardım