Fernando Alonso, McLaren'ın uzun suredir guncelleme getirmediğini soylerken, aracın temelde 2017 aracı olduğunu soyledi. McLaren, Honda motoru kullandığı 2017 yılında gridin en iyi şasilerinden birisine sahip olduğunu soyluyordu ve sorunun motorda olduğunu soyluyordu. Ancak 2018'de Renault motoruna gecmelerine rağmen şimdiye kadar beklentilerin cok gerisinde kaldılar ve son yarışlarda Williams'tan sonra en yavaş ikinci takım goruntusu cizdiler. Arac duzluklerde oldukca yavaş olmaya devam ederken, son buyuk guncelleme paketi Barcelona'ya getirildi. Takım sonrasında kucuk guncellemeler getirerek aero sorununu daha iyi anlamaya ve sorunu cozmeye calıştı. Sezon sonunda takımdan ayrılacak olan Alonso, tum bu durumdan oturu yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi. "İspanya'dan bu yana gelişim kaydedemedik, guncelleme getirmedik." "Tabloya ve piste bakarsak, orta gruptaki diğer takımların yarıştan yarışa guncellemeler getirdiğini goruyoruz. Gelişiyorlar, biz bunu yapamıyoruz." "Temel sorunumuz aracın Sochi'dekiyle aynı araca sahip olup olmadığımız değil. Temelde gecen yılla, 12 ay oncekiyle aynı araca sahibiz." Alonso artık odak noktasının WEC olduğunu ima etti. "Yapabileceğim her şeyi yapıyorum. McLaren'ın takımlar şampiyonasında altıncı olması icin calışıyorum. Diğer tarafta Dunya Dayanıklılık Şampiyonası'nda şampiyonluk icin savaşıyorum." "Hedefimin tam olarak neresi olduğu belli." Stoffel Vandoorne da takım arkadaşıyla benzer goruşte. "Barcelona'dan bu yana aracı geliştiremedik. O zaman kadar yine biraz rekabetciydik... İlerleme kaydedememiş olmaz surpriz değil." Gunluk Gazeteler