Carlos Sainz sezonun ikinci yarısında motor konusunda ilerleme olmadığı icin Renault'nun performansının zayıfladığını soyledi Fransız uretici sezonun ilk bolumunde orta grubun onunde bulunuyordu ancak son yarışlarda geriye duşmuş gorunuyor. Renault'nun sıkıntılarının bir kısmı aracla ilgiliyken Sainz sezonun ikinci yarısında motor guncellemesi yapmamanın da onlara zarar verdiğini duşunuyor. Renault dayanıklılık endişeleri nedeniyle C versiyon motora gecmedi. Sainz "Motor tarafında geriye gittik. Ferrari ve Mercedes'in sezon icinde boyle buyuk bir adım atacağını duşunmemiştik." "B versiyon motorun yeterli olacağını duşunmuştuk ama oyle olmadığını goruyoruz." "Şasi konusunda guncelleme yaptık ama en yuksek suratte istediğimiz noktada değiliz." Sainz yine de C versiyon motorun dayanıklılığı yoksa kullanılmaması gerektiğini duşunuyor. "Takım bizim yakıtla motorun yeterince dayanıklı olmayacağını duşunuyor, takımın aldığı kararı destekliyorum." "Sadece daha fazla guce ihtiyacımız olduğunu duşunuyorum ve o gucu elde edemiyoruz. Japonya'da son seansa kalmak icin daha fazla guce ihtiyacımız vardı." Sainz Renault'nun diğerleri buyuk adım atarken niye geride kaldığıyla ilgili daha detaylı analiz yapması gerektiğini soyledi. "Tum takımlar sene boyunca buyuk bir gelişim yarışına girdiler." "Takım her yarışa yeni parca getirmek icin cok caba gosterdi. Cok sayıda parca getirdik ama diğerleri kadar performans kazanamadık." "Bunun nicin gercekleştiğini anlayıp analiz etmemiz gerekiyor. Her yarışta sıralamada son seansa kalabilecek performansa sahip değiliz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: Renault'un Kotu Formu Motorda İlerleme Olmamasından Kaynaklanıyor