Sebastian Vettel, Ferrari'nin işleri Mercedes ve Hamilton icin cok kolay hale getirdiğini itiraf etti. Vettel yedi yarış icinde liderlikten 67 puan geriye duştu ve rakibi son dort yarışı kazandı. Hamilton onumuzdeki yarışta şampiyonluğu kazanabilir. Vettel şampiyonluğun belli olmasıyla ilgili "Henuz zaman var." "Tabii ki hala bir şansım var. Son yarışlarda işleri onlar icin kolay hale getirdik." "Onlar da iyi performans gosterdi, haklarını teslim etmek lazım." "Kendimize bakıp işimizi yapmalı ve ne olacağını gormeliyiz." "Tabii ben altıncı olup onlar yarışı kazanınca durum iyileşmiyor." Mercedes Ferrari'ye karşı sıralamalarda son uc yarışta acıkca ustun olsa da yarışta Vettel daha yakın gozuktu. Ancak Singapur'da Ferrari'nin yanlış stratejisi ona ikinciliğe mal olurken, Rusya'da da Mercedes'i gecemedi. Japonya'da Ferrari'nin lastik secimi hatası ve Vettel'in sıralamadaki hatası Suzuka yarışının belirleyicisi oldu. Vettel ilk turda dordunculuğe cıktıktan sonra en az bir Mercedes ile mucadele edebileceğine inanıyor. "Burada geciş yapmak ve yokuş yukarı takip etmek cok zor. Aracla oynayıp lastikleri idare edebileceğimi duşunmuştum." "Tabii trafikte kaldım ve arac hasarlıydı ancak yarışta elimde olandan memnundum." Ferrari'nin performans duşuşu cok carpıcıydı, yaz arasından tempo avantajıyla cıkan takım Belcika'da galibiyete uzanmıştı. Ferrari daha sonra İtalya'da ilk iki sıradan başladığı yarışta galibiyeti alamadı. Hamilton orada Raikkonen'i gecip galip gelirken, Ferrari'nin gecen sene Mercedes'ten hızlı olduğu Singapur ve Rusya'yı da kazanmayı başardı. Vettel Ferrari'nin sıkıntı yaşamasına anlam veremediğini soyledi. "Her zaman yakın bir mucadele oldu." "Son yarışlarda cok iyi olamadık, Mercedes'lere yarışlarda yakın olmamızın sebebi onların cok zorlamak mecrubiyetinde olmamalarıydı, yani tum resmi gormekte gucluk cektik." Gunluk Gazeteler