Toto Wolff, Valtteri Bottas'ın Mercedes'in sezonun ikinci yarısında Lewis Hamilton'a odaklanmasının ardından zihinsel acıdan olumsuz etkilendiğini kabul ediyor. Rusya GP'de iyi performans gosteren ancak galibiyete giderken takım emriyle Hamilton'ın gecmesine izin veren Bottas, Suzuka'da Hamilton'ın performansına yaklaşamadı. Motorsport.com'a konuşan Wolff, "Bir yarış pilotunun tum cabasını yarışlar ve şampiyonluklar kazanmaya kanalize ettiği konusunda kendimize hatırlatma yapmamız lazım." "Bu yeteneği ondan alırsak, o zaman otomatik olarak zihinsel acıdan kotu olmasına sebep oluruz. O, boyle bir şey olmadığını soyluyor ancak geride kalmasında bunun az da olsa etkisinin olduğuna inanıyorum." "O, olağan ustu bir takım oyuncusu. Bunu ne kadar istersek isteyelim yeteri kadar ifade edemeyiz. Bir ornek vermem gerekirse, Sochi'den sonra akşam bir toplantı yaptık." "Orada 'Bunu neden yaptığınızı ve takımın durumunu tamamen anlıyorum. Sizin yerinizde olsaydım, ben de aynısını yapardım. Sezon başında Lewis'i performans olarak gecmem, daha fazla galibiyet almam ve şampiyonluk mucadelesi verebileceğim pozisyonda olmam lazım. Bu yuzden benim icin endişe etmeyin.' dedi." "Ve bugun (yarışta) trafikte zorlandı. Bircok surucu trafikte durumun zor olduğunu soyledi ve o da cok zorlananlardan birisi oldu." dedi. Wolff, her şeye rağmen Bottas'ın guclu bir şekilde geri donerek şampiyonluk mucadelesi verebileceğini duşunuyor. Wolff, "Valtteri bu sene bir galibiyet alacaktır. Endişe etmeyin, Valtteri hayatında daha cok galibiyet alacak. Gelecek sene Mercedes'le 3. sezonunu gecirecek ve bir adım daha atacak." "Daha cok şey oğrenerek gelişecek ve kendisini şampiyonluk mucadelesinde guclu bir pilot olarak gorecek. Bizim istediğimiz şey tam olarak bu. Bunu başaracaktır." dedi. Bottas da bu sene en azından bir galibiyet almasının buyuk fark yaratacağına inanıyor. Bottas, "Kişisel olarak bu tabii ki onemli. Son yarış Rusya'da kazanmış gibi performans gosterdim ancak kazanamadım..." "Bu onemli bir şey cunku takım arkadaşınız sezon icerisinde cok fazla yarış kazanırken, siz sıfır galibiyet alıyorsanız bu ideal değildir. Geride 4 yarış kaldı, 4 kez fırsatım olacak. Goreceğiz." "Ben her zaman takım icin yarışırım. Burada şampiyonluklar kazanmak icin varız. Ortada boş boş dolanmıyoruz." "Lewis'in şampiyonayı kazanması gerekiyor. Benim kazanma şansım yok. Bu yuzden ona yardımcı olma konusunda istekliyim." "Başkasının kazanmasındansa takım arkadaşımın şampiyon olmasını tercih ederim. Takım olarak maksimum puanları kazanmamız gerekiyor. Bu acıdan bugun (Japonya'da), daha iyi bir iş cıkaramazdım." dedi. Gunluk Gazeteler