Lewis Hamilton, bu sezon 2018 Formula 1 şampiyonluğu icin Sebastian Vettel'le savaşmaktan memnun olduğunu ve Ferrari surucusu ile daha fazla mucadeleye girmek istediğini soyledi. Hamilton, İtalya ve Rusya'da Sebastian Vettel'le oldukca onemli olan bir galibiyet mucadelesine girişmiş ve sonunda bu iki mucadeleyi de kazanıp galibiyete ulaşmıştı. Hamilton şimdi beşinci şampiyonluğuna cok yakın cunku bitime dort yarış kala Vettel'le arada 67 puan var. Motorsport.com'a konuşan Hamilton, yarış icerisinde Vettel'le savaşmanın kendisi icin ne anlama geldiği sorusuna, "Bu tarz mucadelelere ve yarışlara sahip olmayı seviyorum. Daha fazlasına sahip olmayı isterdim." "Mucadele ettiğim adamla tekerlek tekerleğe yarışmak, en erken kimin fren yaptığını gormek, kimin daha fazla zorladığını anlamak guzel oluyor. Baskı altında zihinsel acıdan ne kadar tutarlı olduğunuzu gosteriyor, bu olabilecek en iyi mucadeledir." "Bunun olmasını hep memnuniyetle karşıladım ve sevdim. Bu tarz (Rusya) savaşlara sahip olduğumuz icin mutluyum." "Strateji orada işe yaramadı ama bana baskı altında yeteneklerimi gosterme fırsatı verdi ki, bu gercekten iyi oldu." yanıtın verdi. Hamilton ve Vettel, sezonun ilk yarısında oldukca kıyasıya bir mucadeleye girişmişti ancak Hamilton son dort yarışta dort onemli zafer aldı. Hamilton, Amerika'ya bu yıl ilk kez şampiyon olabilecek puanla gidiyor ve eğer kalan yarışlarda Vettel'den sekiz puan daha fazla alırsa beşinci kez şampiyon olacak. Vettel'le daha fazla mucadele edememe ihtimalinin kendisini kişisel anlamda hayal kırıklığına uğratıp uğratmadığı sorusuna Hamilton, "Monza gibi bir yarış yaptığınız zaman, bundan gercekten cok zevk alıyorum. Kalan yarışlarda bunun gibi yarışlar olmasından memnun olurum." "Geride kalan iki yarışta cok guclu oldukları icin gercekten boyle olacağını duşunuyordum." "Ama evet, biraz performans kaybı yaşıyorlar ki, bu onları biraz zorluyor." "Elbette sonuna kadar mucadele etmeyi cok istiyorum. Her yarışın Monza'daki mucadelemiz gibi olsun istiyorum. Ama maalesef durum boyle değil." "Ancak bu yaptığımız harika işi unutmamıza ya da mutluluğun azalmasına yol acmıyor." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton, Vettel'le Daha Fazla Tekerlek Tekerleğe Yarışmak İstiyor