Max Verstappen'le Sebastian Vettel arasında yaşanan temasın yankıları suruyor gibi gorunuyor. Sebastian Vettel ve Max Verstappen, Japonya GP'de temas yaşamış ve bu temasın ardından Vettel spin atıp geriye duşmuştu. Olay hakemler tarafından incelendi ve herhangi bir pilota ceza verilmemesine karar verildi. Ama bazı kesimler Verstappen'in agresif savunma yaptığını, bazıları ise Vettel'in yanlış yerde atak yaptığını duşunuyorlar. F1'in bazı onemli isimleri de bu konuda bolunmuş durumdalar. Eski F1 dunya şampiyonu Mika Hakkinen, Vettel/Verstappen olayı hakkında yorum yapan isimlerden bir tanesiydi. "Bunun karamsar veya caresizce yapılmış bir hamle olduğunu duşunmuyorum." "Vettel o atağı yapmak zorundaydı. Aksi taktirde Mercedes arayı acıp gidecekti." "Onun acısından bakarsak, her turlu riski almak zorundaydı." "Sebastian'ı bu olayda anlayabiliyorum, bundan oturu de suclamıyorum." Jacques Villeneuve ise tam tersi goruşteydi. "Sebastian neden acele etti ki? Verstappen'in zaten beş saniye cezası vardı. Uzgunum ama bu Vettel'in hatasıydı." Ayrıca Helmut Marko da Vettel'i sucladı. "Sebastian'ın atağı fazlasıyla iyimserdi. Orada başka bir pilota tur bile bindiremezsiniz." Gunluk Gazeteler