Jacques Villeneuve, Sebastian Vettel'in bu yıl cok fazla hata yaptığını ve şampiyonluğu bundan oturu kaybetmek uzere olduğunu soyluyor. Sebastian Vettel bu yıl Baku başta olmak uzere Avusturya, Fransa, Almanya ve Monza gibi yarışlarda ceşitli olaylara karıştı ve puanlar kaybetti. Son olarak Japonya GP'de Max Verstappen'e yaptığı atakla birlikte ikili temas yaşarken, en geriye duştu ve yarışı altıncı sırada tamamladı. Vettel zaten yarış oncesinde eleştiriler alıyordu ancak Suzuka'nın ardından eleştirilerin boyutu iyiden iyiye artmış durumda. Sezon başından bu yana Vettel'i destekleyen acıklamalarda bulunan Jacques Villeneuve, Vettel'i eleştiren isimler arasına katılmış durumda. "Atak yapmaya başladığında cok gerideydi. Max ona 'gel de beni gec' diyemezdi. Vettel bir şeyler denedi ve kirli bir hamle yapmadı. Ama yaptığı şey cok riskliydi." "Doğrusu Vettel 'bir dunya şampiyonluğu nasıl kaybedilir?' adlı bir kitap yazabilecek seviyede." "Geriye donup bakarsak, Hamilton'la arasındaki en onemli fark, Lewis'in agresif bir atak yapmadan once durup duşunmesiydi." "Vettel hep acele etti ve duşunmeden davrandı." "Artık şampiyonluğu kazanamayacağını anladı. Enerjisini yavaş yavaş duşurdu. Zaten son yarışa baktığınızda kazanamayacağını kabul ettiğini gorebiliyorduk. Daha rahattı." "Diğer tarafta Ferrari'yi de anlayamıyorum, bazı yarışları kaybetmelerinden bahsetmiyorum. Yaptıkları bazı hatalardan sonra asla doğruya yonelmediler. Bunu anlayamıyorum. Dışarıdan yaşananları anlamamız imkansız." Gunluk Gazeteler