Eski Formula 1 surucusu Felipe Massa Robert Wickens'in kazasından sonra soylediklerinin arkasında durduğunu belirtti. Wickens kazasından dolayı yaralandı ve Indianapolis'te rehabilitasyon surecinde bulunuyor. Massa sosyal medyadan IndyCar'ın guvenliğini sorguladı ve Graham Rahal da ona karşı cıktı. IndyCar'ın onde gelen isimleri de arttırılan guvenlik yapılarına ve oval pistlerdeki enerjiyi emen SAFER bariyerlere dikkat cekti. Ancak Venturi ile Formula E'de yarışacak olan Massa, yorumları nedeniyle nicin eleştiri aldığını anlamadığını soyledi. Massa Motorsport.com'a "Cok sayıda surucunun yaralandığını gorduk ve ben sadece suruculerin guvenliği icin konuşuyorum." "O kadar surucunun soylediğimin yanlış olduğunu belirtmesini beklemiyordum." dedi. Massa 2017 Indy500'de Scott Dixon'un yaşadığı buyuk kazayı ve Sebastien Bourdais'nin yaralanmasının goruşlerinin nedeni olduğunu soyledi. "IndyCar'da yarışmıyorum ve onların her gun ne yaptıklarını bilmiyorum. Burası acık." "Ama orneğin Indianapolis'te yarışırken neler olduğunu gordum. Bourdais yaralandı ve Scott Dixon da cok şanslıydı." "Bir yıl sonra da Pocono'da Robert Wickens'a ne olduğunu gorduk." "Benim acımdan bu cok buyuk bir kazaydı. IndyCar'ın bu pistleri geliştirmesi gerekiyor." "Formula 1'de bazen guvenlik icin cok fazla şey değiştiriliyor. Bianchi'ye olan şey bir daha olmayacak cunku o kazadan sonra cok şey değiştirildi." "Wickens'in kazasından sonra belki birşeyleri değiştirmeyi duşunurler." "Birşeyler yapmaları gerektiğini duşunuyorum." "Hicbir şey yapmıyorlar demiyorum ama bu kadar surucu yaralanıyorsa belki yeteri kadar iyi iş yapmıyorlardır." Massa neden IndyCar'la ilgili negatif konuşma ihtiyacı hissettiğine dair soruya "Sadece biraz daha uzerinde duşunmeleri gerektiğini soyledim." "Yarışta duvarların cok alcak olduğunu ve taraftarların duvara cok yakın olduğunu soyledim." "Bu konuda değişiklik yapmak cok pahalıya mal olmaz." "Neyse, eğer benim cılgın olduğumu duşunuyorlarsa bilemem. Bunları suruculerin guvenliği icin soyluyorum." IndyCar Massa'nın sozleriyle ilgili yorum yapma teklifine cevap vermedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Massa, IndyCar Guvenliğiyle İlgili Goruşlerini Savundu