Red Bull motorsport patronu Helmut Marko takım kazanmaya başlarsa Honda ile olan ilişkilerinin Japonya'da oldukca buyuyebileceğini soyledi. Toro Rosso Japonya'da yerel taraftarlar arasında cok populerdi ve Red Bull'un Honda'ya gecişi Japon halkının ilgisini daha da arttırabilir. STR suruculeri Brendon Hartley ve Pierre Gasly yarışa altıncı ve yedinci sırada başlasalar da puan alamadılar. Marko Motorsport.com'a "Durum cesaret verici. Japonya'da cok iyi karşılandık. Kazanmaya başlasak neler olacağını tahmin edebiliyor musunuz? On tarafta yer alsak inanılmaz bir etkisi olur. "Farklı motorla onumuzdeki yıla pozitif bakıyoruz. Sıralamada ne yapabileceklerini gorduk." dedi. Red Bull Racing patronu Christian Horner Honda'nın son versiyon motorunun formundan cesaret almış. "Rusya'da ve burada ilerlemeyi net şekilde gorduk." "Onların ilerlemesinden dolayı cok heyecanlıyız ve umutluyuz." "Aracın duzluk hızının cok iyi olmadığını goruyorsunuz, Honda ile bu konuda calışmak ve bunu arttırmak istiyoruz." Gelecek sene Red Bull'a gececek olan Gasly, pakedin ne kadar rekabetci olduğunu tahmin etmenin guc olduğunu soyluyor. "Farklı bir arac olacak o yuzden bekleyip gormemiz lazım. Red Bull her zaman hızlı araclar yaptı ve şasilerinin de unu buyuk." "Honda'nın gelişimiyle iyi bir pozisyonda olabiliriz. 6 ay icinde neler olacağını goreceğiz. Şu anda uzerinde fazla duşunmek istemiyorum." Gasly Japonya'da onlara verilen desteğe de minnettar. "Cok ozel bir durum. Taraftarlar sizin icin Vettel'e yaptıklarından daha fazla tezahurat yapınca eşsiz hissediyorsunuz." "Gridde cok iyi hissediyordum. Cok sayıda insanda Toro Rosso şapkaları ve t-shirtleri vardı. Cok ozel bir hafta sonu oldu." "Hepimiz insanların bize verdiği desteği hissedebiliyorduk. Herşeyi doğru yapmak cok onemliydi ve şu anda sonuctan hayal kırıklığı yaşıyorum cunku mumkun olanın en iyisini yapamadık. Taraftarlar icin uzgunum." Marko RBR'nin Renault ile sona eren ilişkisi uzerine "İyi ve kotu zamanlarımız oldu, şimdi guzel bir son istiyorum. Umarım daha fazla sorunumuz olmaz. Karar verildi o yuzden insanları suclamak doğru olmaz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Marko: Red Bull-Honda, Japonya'da Buyuk Başarı Elde Edebilir