Eski yarış pilotu David Coulthard, kadınların Formula 1'de yarışabilmesi icin yarış piramidinde bazı değişiklikler olması gerektiğini ve bugun acıklanan W Serisi'nin bunlardan birisi olduğunu soyledi. Coulthard, gelecek sene başlayacak olan ve tamamen kadınlardan oluşacak W Series organizasyonunun destekcilerinden birisi. Planlanan seride F3 ozelliklerinde araclar kullanılacak ve kazanan kadın surucu 1.5 milyon dolar odul kazanacak. En son F1 yarışına katılan isim, Lella Lombardi olmuştu. 1976'dan beri Formula 1'de kadın yarışmadı. Coulthard, tamamen kadınlardan oluşan seri gibi farklı bir yaklaşımın durumu değiştirebileceğine inanıyor. Motorsport.com'a konuşan Coulthard, "McLaren'ın eski takım patronu Martin Whitmarsh'tan bir alıntı yapayım. Sonuclarda temel bir değişiklik olmasını istiyorsanız, surecte temel bir değişiklik yapmanız gerekir." "W Series, yıllardır olan ve kadınların en ust seviye ulaşmasına izin vermeyen surecte temel bir değişiklik olacak." "W Series ile, şampiyona boyunca en iyi olan kadın hangisi onu bulacağız. Bu kendisine şuphesiz daha yuksek bir tanınma sağlayacak." dedi. Coulthard, tamamen kadınlardan oluşan serinin herkes tarafından hoş karşılanmayacağının farkında ancak boyle bir girişim olmasaydı, kadınlar icin durumun daha iyiye gitmeyeceğini duşunuyor. Coulthard, "Bu konu hakkında olumsuz duşunenler olacaktır ancak bu konuda olumlu değişiklik yapabilecek ya da olumlu fırsat sunabilecek birilerini bana gosterebilir misiniz? Bu şekilde surecte bir değişiklik yapmış olacağız ve kadın pilotlar icin fırsat yaratacağız." "Bu şekilde onların gelişmesini sağlayacak mıyız? Kesinlikle. Cunku bu şekilde gelişimlerinde daha duzenli bir yaklaşıma sahip olacaklar. Bu şekilde onları goren diğer kızlar da bunu yapabileceklerini duşunecekler." "Bu aynı zamanda zaten bu yolda olan Tatiana ve onun gibi mevcut kadın yarışcılara da yardımcı olacak." "Bu konuda Susie Wolff ile goruştum ve bu konuda FIA da buyuk destek veriyor. Ancak bu surec ne kadar surecek? 5 sene mi, 10 sene mi? Bu konuda bir jenerasyon oluşmasını mı bekleyeceğiz?" "Bu konuda yeni bir jenerasyon oluşmasını beklemiyoruz. Şu an icin kadın yarışcılar icin cozumumuz bu şekilde ve zamanlama kesinlikle doğru." dedi. Kadınların F1'de başarılı olup olamayacağının sorulması uzerine Coulthard, "Evet, sadece hangi seviyede olurlar onu bilemiyorum. Şu anda kıstas noktası Lewis. Lewis kadar iyi olabilirler mi? Bilmiyorum." "Ancak Lewis kadar iyi olmayan bir suru pilot tanıyorum. Onlara erişimi hızlandıracak bir platform kuramazsak, o zaman bir şey değişmez." cevabını verdi. Gunluk Gazeteler