Turkiye ve Avrupa'da katıldığı supermoto ve motokros yarışlarında bugune kadar ceşitli kategorilerde dereceler elde eden Asrın Rodi Pak, Uşak'ta yapımı suren motokros pistinde gosteri atlayışı yaptı
Motosiklet kullanmaya kucuk yaşlarda başlayan ve 8 yaşından itibaren Turkiye ve Avrupa'da katıldığı supermoto ve motokros yarışlarında bugune kadar ceşitli kategorilerde dereceler elde eden Asrın Rodi Pak, Uşak'ta yapımı suren motokros pistinde gosteri atlayışı yaptı. Uşak Belediyesi tarafından yaptırılan İzmir-Ankara karayolu uzerindeki motokros pistinde motosikletiyle gosteri sunan Asrın Rodi Pak, zorlu engeller uzerinden atlayışlar gercekleştirdi. Pak, birkac metre yukseğe havalandığı motosikletini yan yatırarak kendisini izlemeye gelenlere de heyecanlı anlar yaşattı. Pak, yaptığı acıklamada, motosiklet kullanmaya bugune kadar yarışlarda ceşitli kategorilerde 180 derece elde ettiğini soyledi. 2013 Turkiye Motokros Şampiyonası genel klasmanda ve MX2 junior kategorilerinde, Turkiye Supermoto Şampiyonası'nda ise Supermoto S3 kategorisinde Turkiye şampiyonluğunu elde eden eden Pak, bu yıl Avrupa Motokros Şampiyonası, ağustos ayında yapılacak Dunya Motokros Şampiyonası, Dunya Supermoto Şampiyonası'na katılmak istediğini dile getirdi. Turkiye'de motor yarışlarına olan ilginin her gecen yıl arttığını, yetenekli sporcuların Avrupa ve dunyada Turkiye'yi tanıttığını ifade eden Pak, "Ulkemizde motor sporlarının gelişmesi icin pist sayısını artması gerekli. Bunun dışında sporculara sponsor desteği sağlanmalı. Ben 13 yaşındayım ve sadece pistlerde yarışmak istiyorum. Bunun icin benim gibi sporculara destek olacak sponsorlara ihtiyacımız var. Neredeyse 15 gunde bir yarışa katılıyorum" dedi. Motosiklet kullanmanın keyifli olduğunu anlatan Asrın Rodi Pak, yarışlara katılmak isteyenlerin kucuk yaşlarda bu spora başlaması gerektiğini belirterek, motosikletle gosteri atlayışları yapmanın uzmanlık gerektirdiğine işaret etti. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise bir yıl icerisinde kente dunya standartlarında iki motor pisti kazandırdıklarını belirterek, "Supermoto pistimizi 2013 yılında tamamladık ve hizmete actık. Gectiğimiz yıl Turkiye Supermoto Şampiyonası 4. ve 5. ayakları bu pistte yapıldı. Bu yıl motokros pistini de hizmete acacağız. Amacımız motor sporlarına destek olmak, genc sporcuların başarılı olması icin gerekli alt yapı imkanlarını sağlamak" dedi. Sporx __________________
13 yaşındaki şampiyon, motosikletiyle buyuledi
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- 13 yaşındaki şampiyon, motosikletiyle buyuledi