Dunya şampiyonu milli motosikletci Kenan Sofuoğlu, Turk Hava Yolları'ndan (THY) yardım istediğini ancak olumsuz cevap aldığını acıkladı.
Dunya şampiyonu milli motosikletci Kenan Sofuoğlu, test yarışında giyeceği tulum, dikildiği ulke Pakistan'daki resmi tatil nedeniyle postaya verilemeyince Turk Hava Yolları'ndan (THY) yardım istediğini belirterek, "Tulumun getirilmesi konusunda aldığım red cevabı karşısında hayal kırıklığına uğradım" dedi. AA muhabirine acıklama yapan Sofuoğlu, hafta sonu Portekiz'de katılacağı sezon oncesi test yarışlarında giyeceği tulumu, Pakistan'da bu konuda dunyanın en iyisi bir firmaya diktirttiğini belirterek, "Tulum, Pakistan'daki resmi tatil nedeniyle postaya verilemedi. Ben de Turkiye'ye getirilmesi icin THY'nin İslamabad burosu başta olmak uzere ust duzey yetkililerden ricada bulundum" diye konuştu. İrtibata gectikleri firma calışanlarının bir hafta boyunca kendilerini oyaladığını ve ucuştan once de "Biz bunu goturemeyiz" cevabını verdiklerini iddia eden Sofuoğlu, "THY'nin bu tavrından duyduğum uzuntuyu dile getirmek isterim" dedi. Sponsorları test yarışına bir hafta kala belli olduğu icin tulumun dikişinin geciktiğini belirten milli motosikletci, "Logolar belli olmayınca tulum bu nedenle son ana kaldı. Postaya da verilemeyince, bir milli sporcu olarak THY'den ricada bulunduk, ancak hicbir gerekce gosterilmeden talebimiz reddedildi. Tulumum sadece 4 kiloydu. Firma, tulumu hosteslere teslim edecekti, havalimanından da gidip alacaktım. Yarışlarda tek amacımız, ulkemizi en iyi şekilde temsil edip, bayrağımızı dalgalandırmak. Bu, benim maddi kazanc icin yaptığım bir iş değil" diye konuştu. Bu durumda Portekiz'de, eski yarış tulumlarından birini giyeceğini soyleyen Sofuoğlu, bunun da kendisinde guvenlik endişesi yaratacağını soyledi. Sofuoğlu, "Yarışlara giderken biz milli sporcular, THY'yi tercih ediyoruz. Portekiz'e yine THY ile ucacağım. THY'den milli sporcuları daha fazla onemsemesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. "Kurallar gereği yolcusuz hicbir bagaj ucağa alınmamaktadır" THY yetkilileri ise Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) ve sivil havacılık kuralları gereği, yolcusuz hicbir bagajın ucağa alınamadığını, bunun herkesi kapsayan genel bir uygulama olduğunu bildirdi. Yetkililer, "Uygulama doğru bir şekilde yapılmıştır. Yolcusuz bagaj taşıma talebi, kurumumuza pazartesi gunu gelmiş ve aynı gun, talepte bulunan kişilere bekleme yapılmaksızın kural dışı taşıma işleminin yapılamayacağınının bilgisi iletilmiştir. Buna ek olarak talepte bulunan kişilere, kargo kanalıyla paketlerini İstanbul’a getirebilecekleriyle ilgili bilgilendirmede bulunulmuştur" Sporx __________________
Kenan Sofuoğlu'na THY'den ret!
Spor Haberleri0 Mesaj
●40 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kenan Sofuoğlu'na THY'den ret!