Ucar, yaptığı acıklamada, Turkiye'de motosiklet kullanımını artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Goreve geldiğimiz gunden beri en buyuk amacımız bu sporun bilinirliğini ve motosiklet kullanımını artırmak. Calışmalarımız sırasında boyle bir yarışma fikri doğdu ve hemen hayata gecirdik" dedi. Yarışmaya camia icinden ya da dışından herkesin katılabileceğini dile getiren Ucar, "En iyi projenin sahibine 10 bin lira odul vereceğiz. Eğer gercekten uygun bir proje olursa ust makamlara kadar gidip projenin uygulanması icin elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. "Kullanmayanların, kullananlara bakış acısı kan kaybı gibi" "Motosiklet, cevre ve hava kirliliği, ulaşım sorunları, goruntu ve ses kirliliği gibi bircok problemin cozumu aslında" diye konuşan Ucar, şoyle devam etti: "10 milyon nufuslu Yunanistan'da 3-4 milyon motosiklet kullanıcısı var. 75-80 milyonluk ulkemizde ise kayıtlı rakam 2-2,5 milyona kadar duşuyor. Herkes icin daha yaşanabilir bir trafik ortamı istiyorsak motosiklet kullanımını artırmalıyız. Motosiklet kullanımını yaygınlaştırma konusunda en buyuk mucadeleyi ise motosiklet kullanmayanlara karşı veriyoruz. Kullanmayanların, kullananlara bakış acısı kan kaybı gibi. Bu algıyı yıkmak icin elimizden geleni yapıyoruz. Bu bakış acısı onumuzdeki en buyuk engellerden biri." Motosikletli yaşam ile ilgili hem kullananlara hem de kullanmayanlara yeterli eğitimin verilmediğini anlatan Ucar, "Motosiklet kullananların sanki araba kullanıyormuş gibi dikkatli olması gerekiyor. Trafikteki diğer aracların da motor suruculerini gormezden gelmemesi ve titiz davranması gerek" şeklinde konuştu. İnsanların "motora carpmayı" bilincaltında "az hasarlı" olarak kodladığını kaydeden Ucar, şunları soyledi: "İnsanlar bunun hayati risk taşıdığının fakında değil. Bir motora carptığınızda aracınız cok az hasar alabilir ama motorun surucusu olume kadar giden zararlar gorebilir. Oysa biz hep hayati riski değil maddi riski hesaplıyoruz. Trafikteki insanların, o motorun ustunde sanki babası, kardeşi, eşi varmış gibi davranması gerekiyor. Daha titiz olunmalı." "Fast food taşıyanlar" Trafikte motosikletle fast food taşıyan, parca başı komisyon alanların cok dikkatsiz davrandığına dikkati ceken Ucar, "O kadar dikkatsiz kullanıyorlar ki bizim duzeltmeye calıştığımız algıyı yerle bir ediyorlar" dedi. Bu tur dağıtıcılar gibi otobanlarda yarışanların da insanları bu kulturden soğuttuğunu anlatan Bekir Yunus Ucar, tum bunların karşısında olduklarını ve sonuna kadar mucadele edeceklerini soyledi. Ehliyet kurslarında motor kullananlara karşı nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayan Ucar, "Kurslara bu bilgilerin konması icin calışma yapacağız. Ayrıca bazı firmalarla anlaşıp, satışı yapılan otomobillerin torpido gozlerine bilgilendirme kitapcıkları konmasını sağlamak istiyoruz. Bu kitapcıklarda motosiklet kullanan insanların trafikte karşılaştıkları sorunlardan ornekler olacak. Tabii bunlar icin sponsor desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu. Kilis'te yapılacak pist Motosiklet sporunun yaygınlaştırılmasında tesisleşmenin onemine de değinen Bekir Yunus Ucar, Kilis Belediyesi'nin koordinasyonuyla Kilis Valiliği, Genclik Hizmetleri ve Spor İl Mudurluğu ile kentte motosiklet pisti yapılacağını soyledi. Kilis'e gecen hafta yaptığı ziyaretten bahseden Ucar, "Asbaşkanımız Ogun Baysan ve yonetim kurulu uyemiz Mahmut Nedim Akulke ile birlikte Kilis'te incelemelerde bulunduk. Belediye başkanı Abdi Bulut'u ziyaret ettik. Pistin yapımı icin emeği gecen herkese teşekkurlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. Pist, motokros, drag ve motosiklet eğitim alanlarının de yer aldığı bir kompleks yapmayı planladıklarını anlatan Ucar, "Bu pistin cok faydalı olacağına inanıyoruz. Ne kadar cok tesis o kadar cok sporcu. Kilisli genclere eğitim verilecek. Boylece sporun yanı sıra bilincli motor kullanımıyla kazaların da en aza indirilmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı. "Pist projemiz Kilisli gencleri Avrupa'ya taşıyacak" diyen Ucar, "Kilisli genclerin ruyası gercek olacak. Kilis Belediyemizin tahsis ettiği yere Turkiye'nin en guzel yarış pistini inşa edeceğiz" şeklinde konuştu. Yarışma koşulları Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti'ndeki universiteler ile liselerde oğrenim gorenlerin de katılabileceği 10 bin lira odullu "Motosikletli Yaşamı Tanıtma ve Yaygınlaştırma" konulu proje yarışması icin başvurular, 30 Nisan'da sona erecek. Yarışmaya, bireysel olarak ya da en fazla 4 kişiden oluşan bir ekiple katılım mumkun olacak. Katılımcılar en fazla 3 proje ile başvuru yapabilecek. Proje konularında herhangi bir kısıtlama olmayacak. Yarışmaya katılan projelerde, ozgunluk ve daha once başka bir yerde yayınlanmamış ya da başka bir yarışmada odul almamış şartı aranacak. AA __________________