Kimi Raikkonen, viraj girişlerinde sorun yaşadığını bu sorunun lastiklerden ve cekiş sorunlarından kaynaklandığını soyledi. Fin pilot sezon başından bu yana istediği bir araca sahip olamadığından yakındı ve sezona da iyi bir başlangıc yapamadı. Raikkonen, bu sorunların ustesinden gelmek icin anahtar noktanın fren sistemi olduğunu belirtti. Raikkonen'e istediği aracı vermek icin Ferrari buyuk bir caba gosterse de pek bir ilerleme kaydedilemedi ve Fin pilot takım arkadaşı Fernando Alonso'nun bir hayli gerisinde kaldı. "Buyuk bir karmaşıklık yok. Aracın nasıl kontrol edildiğiyle ilgili. Benim suruş stilim lastiklerin calışma şekli ile alakalı. Bunların hepsi bir arada calışmalı." "Bizim yapmamız gereken cok şey var. Cekiş yeteri kadar iyi değil ve mekanik yol tutuşta eksiklerimiz var." "Biz aracı dengelemek ve onden iyi bir yol tutuşa sahip olmak icin calışıyoruz. Fakat bu cok cok zor bir iş. Aracın on tarafının iyi olmamasından nefret ediyorum." "On tarafı dengelediğimizde bu sefer arka tarafı kaybediyoruz. Bunu dengelemek icin calışıyoruz. İyi şeyler olmadan once cok fazla calışmamız gerekecek ama bunu elde edeceğimizden eminim." Raikkonen Avusturya'da takımın yeni bir yaklaşım denediğini ama bekleneni alamadıklarını soyledi. "Cumartesi gunu bazı farklı şeyler denedik. Ama bunun buyuk bir fark yarattığını duşunmuyorum." "Yarışta bazı alanlarda tamamen eksik kaldık. Fakat bu şekilde devam etmeye karar verdik." Raikkonen şu ana kadar sadece 19 puan toplayabildi ve pilotlar klasmanında 12. sırada yer alıyor. Takım arkadaşı Fernando Alonso ise 79 puanla 4. sırada. Kaynak __________________