Grosjean: Perez Hatalarını kabul etmeli
Spor Haberleri0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: Perez Hatalarını kabul etmeli
-
17-10-2019, 23:29:59Romain Grosjean, Felipe Massa ile yaptığı kazadan sonra eleştirilen Sergio Perez'in hatasını kabul etmeyi oğrenmesi gerektiğini soyledi. Perez'in yaptığı tehlikeli hareket, suclu bulunmasına neden olmuştu. Ayrıca kazada bariyerlere carpan Massa'nın 27G'lik bir kuvvete maruz kaldığı belirtildi. Massa, Perez’in hatalarını kabul etmeyi oğrenmesi gerektiğini ve bunun icin Grosjean’a 2012 yılında verilen cezaya benzer ceza alabileceğini soyledi. Grosjean, hataları kabul etmenin Perez adına cok onemli olacağını duşunuyor. "Eğer gelişmek istiyorsanız yaptığınız hataları kabul etmek zorundasınız. Kotu bir gun gecirdiyseniz neyi daha iyi yapabileceğinizi duşunerek zihninizi sıfırlamalısınız. Eğer bunu yapmazsanız insanların size olan guveni azalır ve sizinle calışmak istemezler. Eleştriler sizi ileriye taşır." Romain Grosjean 2012 Belcika'da yaptığı kazadan sonra sorunlarını aşmak icin psikolog ile calıştığını soyledi. "Benim sorunum bazı kilit noktalarda yanlış kararlar vermekti. Doğru karar vermek ile yanlış karar vermek arasında cok buyuk bir fark yok." "Benim icin gerekli olan psikologla calışmak ve yeterince zorlamaktı. Bu sadece doğru kararlar almak ile alakalıydı." "Bir şeyler yapmam ve artık bir yerden başlamam gerekiyordu. Kariyerimin en iyi zamanı değildi. Pist uzerinde rakiplerinizi gecmek icin zihinsel acıdan cok daha guclu olmalısınız." Grosjean ayrıca Perez'in bu sene başka bir olaya karışmadığını hatırlattı. "Perez ile Massa'nın kazasına herkesin bakış acısı farklı. Sergio bu yıl başka bir kazaya karışmadı. Orada iki pilotun da tehlikeli bir hareket yaptığını duşunmuyorum." Kaynak __________________