Niki Lauda suruculerin serbest bırakılması gerektiğini ve Formula 1'de temaslar icin verilen cezaların gozden gecirilmesi gerektiğine inanıyor. Gecen hafta sonu Avusturya Grand Prix'inden once FIA'nın temasları yarıştan sonra incelemek ve bu konuda daha esnek davranarak pilotları daha fazla rekabete teşvik edeceği soylenmişti. Niki Lauda bu kuralların pilotları gladyator rolunden uzaklaştırdığını duşunuyor. "Bu konuyla ilgili Bernie Ecclestone ve Charlie Whiting ile Avusturya'da konuştum." "Montreal’de Nico ve Hamilton birbirine cok yakındı. Sonra televizyonda inceleme altında olduklarını okudum. Bunu sevmiyorum." "Charlie ve Bernie’ye Nelson Piquet ve Eliseo Salazar'ın Hockenheim'daki kazasını hatırlatarak eski gunlere donulmesi gerektiğini soyledim." "Bu işi suruculere bırakın. Her şeye mudahele etmeyin." Niki Lauda bu kuralların Formula 1'e zarar verdiğini ve Formula 1'in cekiciliğini kaybettrdiğini duşunuyor. "Durust olmak gerekirse şaka gibi. İnsanlar artık pist uzerinde yarışcı goremedikleri icin sporu bırakıyorlar." "Perez ve Massa’nın kazasından sonra bile hakemler toplantı yaptılar. Bu konu hakkında konuşmak bile istemiyorum." "Bu normal bir yarış kazasıydı. Neyse ki kimseye bir şey olmadı ama ben o olayı orada kapatırdım." "Yarışta Sebastian Vettel ve Esteban Gutierrez'in teması inceleme altına alınmıştı. Bana gore o da yanlıştı." "Bu yanlışlara bir son verilmeli. Yarıştan sonra birileri adil olunmadığı icin protesto yapacaksa yapsın. Bu cok fazla paraya, avukata ve sacmalıklara mÂl olur. Ama bu devam etmeyecek." "Pilotlar yarış boyunca tamamen ozgur olmalılar. Ama şu an cok fazla kısıtlama var." Kaynak __________________