Ferrari: Geri donuş planı devrede
Spor Haberleri0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ferrari: Geri donuş planı devrede
-
17-10-2019, 23:29:43Ferrari, Formula 1 gridinde on sıralara donmesi icin neye ihtiyacları olduğunu bildiklerini acıkladı. Ferrari, Avusturya GP sonrasında bu sezon Mercedes'le farkın kapanmasının imkansız olduğu itirafında bulunurken, 2015'te daha rekabetci olabilmek icin planların şimdiden devreye sokulduğunu acıkladı. Ferrari'nin planının ne olduğu sorusuna Mattiacci; "Kanada'dan sonra bir araya gelmek, konuşmak ve zayıflıklarımızı belirleyip temiz bir sayfa acmamız onemliydi." dedi. "Bu zayıflıkları gidermek icin calışan bir lider grup var. Ancak Master plan, strateji planı ve anahtar noktaları kendimize saklayacağız." "Rakiplerimize avantaj vermek gibi bir niyetim yok." Ferrari'nin zor bir sezon geciriyor olmasına rağmen, Fernando alonso gelişim kaydedildiğini ancak bu sezon buyuk bir atak beklenmesinin mumkun gorunmediğini ifade etti. "Arbada bazı gelişmeler elde ettik. Ancak diğerlerinin ne kadar geliştiklerini bilmemiz ve onlarla karşılaştırma yapmamız zor. Bu konuda yapacağımız bir şey yok." "Cok, diğerlerinden daha cok calışmalıyız ve referans noktası olan Mercedes ile farkı kapatmalıyız." "Biz de dahil olmak uzere tum takımlar iniş cıkışlar yaşayacak. Diğerlerinden daha fazla gelişim gostereccek kaynak ve teknolojiye sahip olduğumuzu umuyorum." SORUN MOTOR DEĞİL Mercedes'in ozellikle uzun duzluklere sahip pistlerdeki sarsılmaz ustunluğu, Mercedes F1 motorunun şu an F1'deki en iyi motor olduğunu gostermişti. Ferrari'nin motorunun daha ağır ve az guce sahip olduğu duşunulurken, bu konudaki gelişim yonetmelikler uyarınca ancak kış donemine kalmış oluyor. Ferrari'nin ana zayıflığının motor olup olmadığı da sorulan Mattiacci, "Bence Ferrari şu anda Mercedes'ten daha iyi bir iş cıkartamıyor." dedi. "Hicbir alanı ozellikle işaret etmek istemiyorum cunku motorun tek konu olduğunu duşunmuyorum." "Paketimiz genel olarak Mercedes kadar rekabetci değil. Ancak şurası cok acık ki Mercedes cok iyi bir motor uretti." Kaynak __________________