Carlos Sainz Jr, McLaren'ın 2018'de dibe vurduğunu ve gelecek yıl ne olursa olsun bu yıldan daha kotu olamayacağını soyledi. McLaren sezonun ilk beş yarışında 40 puan toplamasına karşın, Monaco ile birlikte duşuşe gecti ve son 12 yarışta sadece 18 puan alabildi. Takım genel anlamda Williams'la birlikte en yavaş iki takımdan birisi konumunda yer alıyor ve uzun suredir sıralamalarda son bolume kalmayı başaramıyor. Boylelikle McLaren, Honda motoruyla gecirdiği uc yılda olduğu gibi, Renault motoruyla gecirdiği ilk yılda da orta grubun onunde yer almak zorlandı. Gelecek yıl Lando Norris'le birlikte McLaren adına yarışacak olan Carlos Sainz Jr, 2019' yılında durumun değişeceğine olan inancını yineledi. "Şu anda kendi odevlerini gayet iyi şekilde yapıyorlar gibi gorunuyor." "Bu yıl tamamen dibe vurdular ve bence boyle bir yıl, onları sadece daha kuvvetli hale getirir. Gelecek yıl sıfırdan başlayacaklar ve bu bana gercekten guven veriyor." "Bu yıl sorunları gorduler ve bunları cozmek istiyorlar." Sainz'a gore McLaren bu yıldan uzun bir sure once vazgecti ve gelecek yıla odaklandı. "Umarım oyledir. Bana sorarsanız McLaren belli bir noktadan sonra bu yılki araca odaklanmamayısecti. Umarım gelecek yıla odaklanıp, işleri daha iyi hale getirmeyi başarmışlardır. Bana gore bu bir oğrenme yılıydı." "Gelecek yıl kurallarda bazı değişiklikler olacak ve sıfırdan başlayacaklar. Bu olması gereken seviyeye ulaşmaları icin iyi bir fırsat olacak." "Aracım şu anda kotu değil ve McLaren bizden 0.3 veya 0.4 saniye daha yavaş. Ancak gridin kalanıyla olan duşuk farktan oturu, olması gerekenden daha kotu gozukuyorlar." "Alonso'yu neredeyse sonuncu sırada gormek garip geliyor. Ama gridin yarısı 0.3 ve 0.4 saniyeye dizilmiş durumda. Cok yakın bir grup var." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz: McLaren, 2019'da Bu Yıldan Daha Kotu Olamaz