Max Verstappen, Red Bull'un son derece tehlikeli olduğu gerekcesiyle MotoGP motosikletiyle test yapması onerisini reddettiğini soyledi. 21 yaşındaki Hollandalı pilot,şimdiye kadar dort yarış kazanmayı başardı ve 2020 sonuna kadar Red Bull'la anlaşması bulunuyor. Genc pilot, kısa bir sure once MotoGP'de kullanılan motosikletlere ilgi duyduğunu ve bir test yapmak istediğini soyledi. Gecen yıl F1 Racing'e konuşan Verstappen, "MotoGP'ye elbette denemek isterim. Sekiz yaşındayken dort tekerlekli aracların yanı sıra iki lastikli aracları da denedim. Gercekten beğendim." "Elbette onlarla yarışmak biraz daha tehlikeli, ama kesinlikle bunu denemek isterim." "MotoGP'nin tamamen farklı bir dunya olduğunu diliyorum ama virajlarda dizlerine kadar yaklaşma hissini cok seviyorum." dedi. Bir yıl sonra konuşan Verstappen, Red Bull'un MotoGP'deki ortaklarından KTM ile Red Bull Ring'de bir test yapmak istediğini ancak bunun reddedildiğini soyledi. Kişisel sponsoru Exact tarafından duzenlenen bir etkinlikte konuşan Verstappen, "İki tekerlekler uzerinde yarışmayı isterdim fakat bunun icin yeterli iznim yok." "Kendime bir Hartley Davidson aldım ve MotoGP motosikletini deneyip deneyemeyeceğimi takıma sordum. Sonucta Red Bull orada KTM ve Honda'nın sponsorluğunu yapıyor. Ayrıca bir pistimiz bile var; Red Bull Ring." "Ama onlar bu isteğime 'hayır' dediler cunku bu gercekten cok tehlikeli." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Red Bull, Verstappen'in MotoGP Testi Yapmasına İzin Vermedi