Williams, 2019 sezonu icin George Russell ile sozleşme imzaladığını acıkladı. George Russell, gecen yıl GP3'te şampiyon olmasının ardından bu yıl Formula 2'ye geciş yapmıştı ve bu yıl ortaya koyduğu performansla herkesi kendisine hayran bıraktı. Mercedes'in genc surucu akademisinde de yer alan Russell'ın gelecek sezon Williams'la Formula 1'e girme konusunda goruşmeler yaptığı biliniyordu. Bugun yapılan acıklamayla F2'de şampiyonluğa giden Russell'ın gelecek sezon Williams'la Formula 1'de yarışacağı resmen duyurulmuş oldu. George Russell, "Williams gibi prestijli ve tarihi bir takıma katılacak olmak benim icin buyuk bir onur. Hayatım boyunca en buyuk ruyam Formula 1'di." "Cocukken yarışları seyrettiğimi hatırlıyorum ve yıllar boyunca hayran kaldığım suruculerin yanında mucadele edecek olmak bana inanılmaz hissettiriyor." "Claire'ye ve Williams'a bana bu fırsatı verdikleri icin teşekkur etmek istiyorum. Ayrıca Toto ve takımı da GP3 ve Formula 2'de yarıştığım sure boyunca bana hep destek verdi, bu acıdan Mercedes'e teşekkur ederim." "Grove'daki insanlarla calışmaya başlayacağım icin cok heyecanlıyım. Gelecek yıl Melbourne'de yarışmak icin sabırsızlanıyorum." dedi. Williams'ın yoneticisi Claire Williams, "George Russell'ın 2019 sezonunda Williams icin yarışacağını acıklamaktan memnuniyet duyuyorum." "Her zaman Williams olarak genc yeteneklerle yarıştık ve onları geliştirmeye calıştık. George bu tanıma tam olarak uyuyor." "Şimdiye kadar onunla gecirdiğimiz zamana bakarsak, takımımız icin oldukca uygun olacağına inanıyoruz." "George ile calışacak olmaktan ve onunla birlikte geleceğe doğru ilerlemekten buyuk heyecan duyuyoruz." dedi. Williams, 2019'da yarışacağı ikinci pilotla ilgili herhangi bir acıklamada bulunmadı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Williams, 2019'da Russell ile Yarışacak!