George Russell Almanya GP'sinden once Williams teknik şefi Paddy Lowe'u arayarak Williams'ta yarışmak icin goruşme talep ettiğini soyledi Formula 2 şampiyona lideri Russell'ın 2019'da Williams ile yarışacağı acıklanmıştı. Russell bu anlaşma icin temmuz ayından beri cabalıyormuş. Mercedes'in genc surucusu Russell ve Lowe, Lowe 2017'de Williams'a gecmeden once kısa bir sure beraber calışmıştı, Russell o bağlantıyı F1 koltuğu bulmak icin kullandı. Russell Motorsport.com'a "Onlarla Hockenheim yarışından iki hafta once ilk kez konuştuk." "Paddy ile telefonda konuştuk ve ona onumuzdeki sene Williams ile Formula 1'de olmak istediğimi soyledim ve Claire ve onunla toplantı yapıp yapamayacağımızı sordum." "Formula 1'de işlerin hızlı yuruduğunu biliyordum ve fırsatı kacırmadan once oraya girmeliydim." "Hockenheim haftasonunda Williams ile ilk kez bağlantı kurdum ve işler oradan itibaren gelişti." Russell 2016'dan beri Mercedes tarafından destekleniyor ve Macaristan'da bu sene ve gecen sene test yaptı. Mercedes patronu Toto Wolff genc pilotların F1 koltuğu bulması icin para odemeyeceğini soylemişti. Bu durum Ocon'u da etkileyecek ve o 2019'u buyuk ihtimalle F1'in dışında gecirecek. Russell F1'e gecişte aktif olmasının onemli olduğunu belirtti. "Toto ya da Mercedes'ten birileri yerine benim temas kurmam onemliydi." "Paddy'yi Mercedes'te olduğu zamandan biliyordum, o yuzden rahatca telefonu elime alıp onunla ve Claire ile buluşma ayarladım." Mercedes Russell'a iyi sonuc alırsa F1'de bir şansı olacağını soylemişti ve Britanyalı isim F2 şampiyonluğunu kazanmaya cok yakın. Russell F2'de altı galibiyet ve dort pole pozisyonu alarak guclu bir performans gostermesinin Williams koltuğunu almasında yuzde yuz etkili olduğunu soyledi. "Eğer yarış kazanıyorsanız iyi olur, kotu bir haftasonu gecirdiyseniz kendinizi takımlara pazarlamanız zorlaşır." "Onemli anlarda yarış kazanıyorsanız bu koltuk bulmada yardımcı oluyor." Gunluk Gazeteler