Mercedes Formula 1 patronu Toto Wolff strateji tartışmalarından uzak durmaya calışacağını soyledi. Wolff Rusya GP'sinin ardından kritik bir anda baş stratejist James Vowles'i meşgul ederek takımın Hamilton'u pite cağırmasını engellediğini kabul etmişti. Bu hatayla Vettel Hamilton'un onune gecmiş ve Hamilton onu gecmeye calışırken lastiklerine zarar vermişti. Sonra da Bottas'a takım emri verilmiş ve Hamilton korumaya alınmıştı. Wolff 2010'da Rusya'da duşen Polonya askeri ucağını ornek vererek uzmanların işine patronların karışmaması gerektiğini soyledi. "Cok tecrubeli iki savaş pilotu ucağı suruyordu, iki inme denemesini sis nedeniyle iptal etmişlerdi ve havaalanında otomatik iniş sistemi yoktu." "Ne yapacaklarını duşunurken hava kuvvetleri komutanı inme emri verdi. O hiyerarşide daha ustte olduğu icin pilotların kararını bozdu. İndiler ve insanlar hayatını kaybetti. Pilotlar işlerini daha iyi biliyordu." "Sıralamada ve yarışta da bizim ucağımız calışırken James onu ucuruyor ve ben sadece yorum yapıyorum. Karar onun oluyor." "Benim rutbem daha yuksek olsa da karar alan kişi o. Ben karara karışmayacağım. Onun tercihi olacak." Wolff konuşmalarının dikkati dağıtabildiğini ve Suzuka sıralamalarında Vowles'in radyoda kendisi ve muhendislik direktoru Andrew Shovlin dışındaki herkese sessiz olma emri verdiğini soyledi. "Brackley'de yarış destek odası var ve orada cok zeki insanlar bulunuyor." "James Allison ile konuşabildiğim ozel bir duğmem var, orada herşeyi konuşabiliyoruz ama yarışan isimlere sesimiz gitmiyor." "Bir şeyi gozden kacırdığına yuzde 100 emin olmadığım muddetce son karara karışmıyorum." Wolff iletişimin Mercedes'in iyileşmeye calıştığı bir alan olduğunu soyledi. Wolff aynı zamanda Rusya GP takım emri kararının arkasında olduğunu soyledi. "O kararı ben verdim ve sonucunun ne olacağını biliyordum." "Sonuc değişmeyecekti. Ne olacağını ve sonrasında ne eleştiri geleceğini biliyorduk." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Wolff, Mercedes'in Strateji Kararlarına Karışmayacağını Soyledi